Etterstad-drapet:
47-åringen pågrepet på treningssenter

Drapssiktet italiener (47) trente da han ble pågrepet av bevæpnet politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 23.30 søndag kveld ringte et vitne til politiets operasjonssentral og sa at den drapsetterlyste italieneren Gianluca Ros trente på treningssenteret Stamina Key Grønland, får TV 2 bekreftet.

Pågrepet av bevæpnet politi

Rett før midnatt gikk bevæpnet politi inn på det døgnåpne treningssenteret på Grønland i Oslo og pågrep 47-åringen uten dramatikk.

– Vi var kjent med treningssenteret tidlig. Utover det har jeg ingen kommentar, sier leder voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt Egil Kulseth til TV 2.

Politiets krimteknikere sikret mandag kveld tekniske spor på treningssenteret. Blant annet hentet de ut opplysninger fra medlemsregisteret og adgangssystemet til senteret.

DAGLIG: Danny Ghazanfar Chaudry bor like i nærheten og trener daglig på treningsenteret. Han observerte den nå siktede italieneren flere ganger. FOTO: Petter Sørum-Johansen / TV 2
DAGLIG: Danny Ghazanfar Chaudry bor like i nærheten og trener daglig på treningsenteret. Han observerte den nå siktede italieneren flere ganger. FOTO: Petter Sørum-Johansen / TV 2

– Det var noen som trente og samtidig så nyhetssendingene på tv som gjenkjente mannen inne på treningssenteret. De ringte og tipset politiet, sier senterleder Eric Mølsted Bryhn ved Stamina Hot Grønland til TV 2.

Så etterlysningen på TV

Flere vitner sier til TV 2 at de kjente igjen den 47 år gamle italieneren fra politiets etterlysning. 

– Han har jeg sett hver eneste dag. Hver morgen kommer han for å dusje og han kan stå i tre kvarter i dusjen. På kveldene kommer han tilbake for å trene, sier Danny Ghazanfar Chaudry som trener daglig på senteret, til TV 2

– De som trener her syns det er veldig bra at han nå er pågrepet.

Fikk flere telefoner 

Like etter at politiet gikk ut med navn og bilder av den etterlyste søndag ettermiddag ble senterlederen kontaktet av flere som mente de hadde sett 47-åringen på senteret.

– Jeg fikk flere telefoner fra personer som mente han trente på senteret. Politiet var tidlig klar over at han trente her. Det var politiet som informerte meg om at den etterlyste var kunde på treningssenteret, sier Mølsted Bryhn.

– Vi har samarbeidet med politiet som har sikret seg overvåkningsbilder og tidspunktene for når han har vært her og trent, sier senterlederen til TV 2.

– Politiets patruljer dro til stedet og ser raskt personen og pågriper han. Det skjer uten dramatikk og mannen ble sent i natt plassert i politiets arrest, sier Grete Lien Metlid, leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Telefon-plaget 35-åring

TV 2 får opplyst at den nå drapssiktede 47-åringen skal ha trent på senteret opptil to ganger daglig det siste halve året. Et vitne forteller til TV 2 at mannen i perioder skal ha trent sammen med den 35 år gamle mannen som nå ligger hardt skadet på sykehus.

35-åringen som overlevde angrepet møtte italieneren tidligere i år, men skal etterhvert ha kuttet ut kontakten. Den siktede skal ifølge TV 2s kilder ha plaget 35-åringen med både gjentatte telefonanrop og tekstmeldinger mens han var på ferie sammen med sin 40 år gamle kjæreste i forrige uke.

Da de kom hjem til Norge lørdag kveld ble de i følge politiet angrepet av 47-åringen utenfor sin egen leilighet på Etterstad i Oslo.

I avhør mandag har den 47 år gamle mannen erkjent at han drepte 40-åringen lørdag kveld.

– Den siktede har i avhør forklart seg om hendelsesforløpet. Han erkjenner straffeskyld for å ha drept 40-åringen, men erkjenner ikke straffeskyld for drapsforsøk på 35- åringen, sier Egil Kulseth, politioverbetjent ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Natt til mandag sikret politiet videobevis på treningssenteret. Foto: Tipser.no/Daniel Laabak
Natt til mandag sikret politiet videobevis på treningssenteret. Foto: Tipser.no/Daniel Laabak
SIKRET SPOR: Politiets krimteknikere hentet blant annet ut opplysninger fra medlemsregisteret og adgangssystemet til treningssenteret. FOTO: OLA HARAM / TV 2
SIKRET SPOR: Politiets krimteknikere hentet blant annet ut opplysninger fra medlemsregisteret og adgangssystemet til treningssenteret. FOTO: OLA HARAM / TV 2