LENGE SAVNET: Veronica (22) var lenge savnet før hun ble funnet her, i Barsnesfjorden. Foto: NTB scanpix/Privat
LENGE SAVNET: Veronica (22) var lenge savnet før hun ble funnet her, i Barsnesfjorden. Foto: NTB scanpix/Privat

Kilder til TV 2: Døde trolig etter drukning

Obduksjonen av Veronica Heggheim Stegegjerde (22) viser at hun ikke har mistet livet etter bruk av skytevåpen eller kniv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble det klart at den døde kvinnen som ble funnet i fjæresteinene i Barsnesfjorden er savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22).

22-åringen, som ble observert av en mosjonist sist fredag, ble funnet i fjøresteinene i Barsnesfjorden fullt påkledd.

De rettsmedisinske undersøkelsene viser at kroppen bærer preg av å ha ligget lenge i vannet.

Drukning

Etter det TV 2 erfarer skal den foreløpige rettsmedisinske rapporten oppsummere med død etter drukning. Det skal være funnet merker på kroppen som kan ha kommet etter at hun kan ha støtt mot steiner eller andre gjenstander i vannet.

Blodprøver er rutinemessige sendt til Folkehelseinstituttet for analyse og kan på sikt gi flere viktige opplysninger.

Politiet jobber nå med å avklare hvorfor Veronica druknet og hva som fikk henne til å dra fra boligen, uten mobiltelefon og kredittkort.

Heller ikke hunden Ailo var med, noe som var svært ulikt Veronica når hun gikk på tur. Dette i følge mange av de som kjente henne godt.

Telefondata

Veronica Heggheim Stegegjerde ble kjørt hjem til boligen av en bekjent mann, som skal være den siste som så henne i live. Dette var lørdag 25 oktober.

Tre dager senere blir hun meldt savnet. Analyse av telefondata vil gi politiet informasjon om når Veronica sist hadde utgående trafikk fra mobiltelefonen.

Politiet jobber samtidig med å samle DNA-spor fra leiligheten. Også mulig DNA-funn gjort under obduksjonen, vil bli rutinemessig analysert.

En rekke vitner avhørt og politiet har kartlagt bevegelser og innhentet informasjon fra mobiltrafikk i området kartlagt. Det viktigste for politiet blir å avklare om Veronica har vært utsatt for en kriminell handling.