SKUFFET: Ørjan Hult var skuffet over at han tapte tvekampen søndag, og måtte forlate Farmen kun to uker før finalen. Foto: Alex Iversen/TV 2
SKUFFET: Ørjan Hult var skuffet over at han tapte tvekampen søndag, og måtte forlate Farmen kun to uker før finalen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Farmen-Ørjan synes reaksjonene mot utskjelte Olav er forkastelige

Hjemsendte Ørjan Hult støtter kompisen Olav Harald Ulstein i stormen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag var det Ørjan Hult (25) som måtte forlate Farmen, etter at han tapte i melkespannholding mot Finn Olav Odde (55).

Finn Olav måtte ut i sin tredje tvekamp på rad, men motstanden ble for tøff for unggutten Ørjan.

– Det var utrolig kjipt og bittert. Jeg synes selv at jeg ikke fortjente å ryke. Dessuten var det ekstra kjipt når vi var såpass nærme finalen, for jeg mener jeg hadde hatt store sjanser til å bli blant de to siste om jeg hadde vunnet kampen mot Finn Olav, sier Ørjan til TV 2 etter exiten.

Fikk skværet opp

Storbonden Olav Harald Ulstein (51) sørget for at kompisen Ørjan måtte ut i tvekamp da han nok en uke valgte Finn Olav som førstekjempe, og Ørjan reagerte først med å hamre løs på røykhuset som var en del av ukesoppdraget.

Se Ørjan og Finn Olav knuse røykhuset her:

Men Ørjan forsikrer om at det er ingen sure miner mellom ham og Olav i dag. Allerede før Ørjan måtte forlate Farmen fikk de skværet opp på redelig vis.

– Jeg var litt skuffet i begynnelsen, men jeg fikk tid til å tenke litt på det. Det er jo et spill. Og jeg vet at han gjorde det med tungt hjerte. Jeg hadde nok gjort det samme selv, for å sikre meg en plass i finaleuken, forteller Ørjan.

Reagerer med vantro

Den siste tiden har varaordfører Olav fått enormt mye kritikk for oppførselen sin på Farmen, og ordføreren i hjemkommunen Sykkylven har ikke lagt skjul på hva han mener.

På sosiale medier har det også stormet rundt Olav, og Ørjan er sjokkert over hva folk skriver.

– Jeg synes det er helt på trynet at han skal få så mye tyn. Greit Olav har vært kvass i tonen mot Finn Olav, og kost seg litt med godene som var tilgjengelig, men han var da ikke alene om dette. Det betyr ikke at han fortjener å bli lynsjet av hele Norge nå. Folk klarer ikke skille mellom reality-TV og virkeligheten, og skjønner ikke at det bare er et spill. Jeg blir irritert når jeg ser hva folk skriver, sier Ørjan.

– Det sies at ungdommer nå til dags er så stygge mot hverandre på sosiale medier, men alle som har uttalt seg om Olav den siste tiden bør ta seg en god titt i speilet. Det er helt drøyt, og jeg synes det er trist å se på, legger han til.

– Han tåler heldigvis kritikken

Ørjan har ikke klart å være vitne til utskjellingen uten å ta kontakt med Olav, nå som innspillingen av Farmen er over. Han forteller at Olav er overrasket, men har det bra.

– Jeg har pratet med ham, og han synes det er voldsomt at han blir hatet rundt omkring i Norge. Folk glemmer all latteren og den gode stemningen han har stått for i programmet. Jeg synes han er en kjempekar, og det er ingen vonde følelser mellom oss. Heldigvis så tåler han kritikken. Han har sagt at det ikke går inn på ham, men han er også overrasket at folk reagerer så kraftig, forteller Ørjan.

Selv har Ørjan stort sett bare fått positive tilbakemeldinger for sin deltakelse på Farmen, og noen synes til og med at han har vært altfor anonym. 

– De eldre i slekta synes ikke det var snilt av meg å spise opp kaken på markedet, men ellers har det bare vært fine ord.

– Min idé å ødelegge røykhuset

At han og Finn Olav ødela røykhuset skapte også stort engasjement, spesielt på Farmens Facebook-side. I ettertid er dette noe han absolutt ikke angrer på.

– Hvis jeg først skulle sabotere, så skulle jeg sabotere skikkelig. Det skulle ikke være noen tvil om hvorfor og hvem som gjorde det. Jeg er litt skuffet over at sabotasjen ble «kastet» over på Finn Olav som om det var hans feil, da dette var min idé, og jeg som overtalte ham til å bli med på sabotasjen, forteller 25-åringen.

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00. Har du gått glipp av noe kan du se alle episodene på TV 2 Sumo (krever innlogging).