PRISPENGENE MANGLER: Ikke alle detaljene er på plass rundt prispengene som enten Vishy Anand eller Magnus Carlsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PRISPENGENE MANGLER: Ikke alle detaljene er på plass rundt prispengene som enten Vishy Anand eller Magnus Carlsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mer trøbbel i sjakk-VM: Prispengene er ikke kommet

– Det er første gang jeg hører om det, sier Espen Agdestein.

Følg VM-partiene og chat med Erle i livesenteret!

SOTSJI (TV 2): Organiseringen av årets sjakk-VM har ikke gått smertefritt for seg for. Først drøyde Magnus Carlsen i det lengste med å signere kontrakten, fordi han var skeptisk til å spille matchen i Russland.

Nordmannen signerte i siste liten, men da han og motstander Vishy Anand ankom verstbyen Sotsji, var ikke spillelokalene klare. Nok en gang ble det hele klart i siste liten, og uten en glassvegg som skilte spillerne fra publikum, slik de ønsket.

Det meste så likevel ut til å være i orden da matchen endelig kom i gang, men nå kan TV 2 avsløre at det har oppstått flere problemer.

Prispengene som World Chess Federation (FIDE) skal overføre til spillerne, har ikke kommet inn fra arrangøren, Agon Limited.

– Vi har ikke fått inn pengene. Det må snart komme, sier videpresident i FIDE, Georgious Makropoulos.

Carlsens manager, Espen Agdestein, sier til TV 2 at han ikke er kjent med problemene.

– Dette er første gang jeg hører om det. Det har kommet penger i forkant, som det skal, og vi antar at det kommer til å gå bra. Dette er interne forhold mellom FIDE og arrangør.

Arkady Dvorkovich i Det russiske sjakkforbundet bekrefter at pengene ikke er blitt overført til FIDE.

– Pengene er på vei. Vi har ingen problemer med å holde det vi lover. Pengene kommer før matchen er over. Spillerne skal få det de har blitt lovet, sier han til TV 2.

Arrangementansvarlig Ilya Merenzon har et litt annet syn på situasjonen enn Makropoulos.

– Vi har penger til gode i FIDE. Dette skal bli brukt til å betale spillerne, hevder Merenzon, før han endrer svaret sitt noe.

– Vi har fått penger fra sponsorene, og jobber med Fide for å overføre disse. Kontrakten er skrevet. Alle er fornøyde.

Premiepotten i årets VM-match er betraktelig mindre enn i fjor. Mens Carlsen fikk nesten ni millioner kroner for seieren i India, vil vinneren av årets match få litt over halvparten av dette.