Tidligere Galatasaray-trener Roberto Mancini returnerer til Inter som klubbens nye trener.
Tidligere Galatasaray-trener Roberto Mancini returnerer til Inter som klubbens nye trener.

Roberto Mancini tar over Inter

Ansatt som Inter-trener etter at Walter Mazzarri fikk sparken fredag.

Inter har hatt en veldig skuffende start på sesongen.

Etter 2-2 hjemme mot Verona på søndag, ligger den tradisjonsrike klubben på niendeplass i Serie A, tolv poeng bak serieleder Juventus.

Nå er det slutt på tålmodigheten til klubbledelsen, og fredag fikk trener Walter Mazzarri sparken.

Mancini overtar
Fredag ettermiddag ble Roberto Mancini bekreftet som klubbens nye manager. Italieneren returnerer med det til klubben han trente mellom 2004 og 2008. 

– Målet vårt er å gjenvinne vår rettmessige posisjon som en av toppklubbene i Europa. Derfor er jeg veldig glad for å kunne ønske Roberto Mancini tilbake. Hans meritter både med Inter og andre steder snakker for seg selv, og hans internasjonale erfaring og sult etter suksess er noe jeg vet vil drive klubben til neste nivå, sier klubbpresident Erick Thohir.

Kampen om Inter-jobben skal ha stått mellom Mancini og den tidligere Inter-keeperen Walter Zenga. Men etter at Zenga gratulerte Mancini med jobben på Twitter, så tydet det meste på at den tidligere Manchester City-treneren skulle overta. Det skrev Gazzetta dello Sport.

Mancini trente Galatasaray etter at han forlot Manchester City. Men har vært uten trenerjobb siden i sommer.

Under Mancinis ledelse vant Inter Serie A både i 2006/07 og 2007/08. De ble også tilkjent seriemesterskapet i 2005/06-sesongen som følge av at Juventus mistet den i Calciopoli-skandalen.

Mancini blir presentert som Inters nye trener lørdag.