SPARKET: Uwe Rösler er ferdig i Wigan.(AP Photo/Bogdan Maran)
SPARKET: Uwe Rösler er ferdig i Wigan.(AP Photo/Bogdan Maran)

Rösler fikk sparken i Wigan

Tyskeren må forlate Championship-klubben på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Wigan på sine hjemmesider torsdag.

Wigan ligger for øyeblikket på en 22. plass på tabellen, og klubbformann Dave Whelan sier i en pressemelding at et managerskifte var nødvendig for å forbedre de sportslige resultatene.

– Laget har rett og slett ikke fungert
– Jeg har tenkt lenge og hardt på dette. De siste dagene har jeg ikke tenkt på noe annet, for å være ærlig. Først tenkte jeg at Uwe burde fått mer tid. Han er en god manager og jeg liker ham som person. Han er ærlig, lidenskapelig og jobber dag og natt at klubben skal få suksess, sier Whelan til klubbens hjemmeside, før han fortsetter:

– På grunn av de utrolige prestasjonene forrige sesong, følte jeg derfor at det var riktig at Uwe burde få mer tid. Men situasjonen klubben nå befinner seg i, og med tanke på de svake resultatene de siste månedene, har vært alarmerende. Noe har rett og slett ikke fungert, fortsetter han.

Den mangeårige klubbformannen, som senest mandag denne uken gikk ut i media og ga Rösler «full tillit», kom derfor frem til klubben trengte en ny kurs.

– Laget har rett og slett ikke fungert til tross for solide forsterkninger i sommer, og en spillertropp spekket med kvalitetsspillere. Derfor har jeg nå konkludert med at vi trengte en endring med tanke på fremtidsutsiktene til klubben, fastslår Whelan.

Assistenten overtar midlertidig
Whelan føler seg sikker på at Uwe Rösler vil få seg en ny, solid managerjobb i fremtiden.

– Uwe er en god mann og en god manager, og han vil slå tilbake. Det er jeg helt sikker på. Vi takker ham for bidraget til vår klubb, og jeg kunne ikke ønsket meg en mer dedikert og hardarbeidende manager. Vi ønsker ham alt det beste i sin fremtidige managerkarriere, sier han.

Rösler assistentmanager Graham Barrow overtar som hovedmanager i Wigan på midlertidig basis. Han vil lede laget i helgens oppgjør mot Middlesbrough sammen med førstelagstrener Eric Black.

– Vi har startet umiddelbart jakten på en permanent erstatter, forsikrer Whelan.

Ledet Wigan i 56 kamper
Uwe Rösler overtok manageransvaret i Wigan 7. desember 2013.

Da tyskeren overtok Wigan lå klubben på en 14. plass i ligaen. «The Latics» ble til slutt nummer fem i Championship forrige sesong, og tapte FA-cupsemifinalen mot Arsenal i FA-cupen etter å ha slått ut Premier League-giganten Manchester City tidligere i turneringen.

45-åringen fikk totalt lede blåtrøyene i 56 kamper. 22 endte med seier, 16 uavgjort og i 18 kamper ble det tap.

Rösler har tidligere vært i trener i blant annet Lillestrøm, Viking, Molde og Brentford.

Wigans managere siden 2001:

  • Paul Jewell, juni 2001 - mai 2007
  • Chris Hutchings, mai 2007 - november 2007
  • Steve Bruce, november 2007 - juni 2009
  • Roberto Martinez, juni 2009 - juni 2013
  • Owen Coyle, juni 2013 - desember 2013
  • Uwe Rösler, desember 2013 - november 2014