BOMMET PÅ SJANSER: Håvard Nielsen fortviler etter en misbrukt sjanse mot Estland onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BOMMET PÅ SJANSER: Håvard Nielsen fortviler etter en misbrukt sjanse mot Estland onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Spissduellen: Nielsen usikker på plassen etter brente sjanser

Men Alexander Søderlund mener det fremdeles er fordel Håvard Nielsen i kampen om plassen ved siden av Tarik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVAAL (TV 2): Spissplassene på det norske landslaget har vært kanskje det største spenningsmomentet knyttet til lagoppsettet for Norge i denne landskamppausen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har leflet med tanken om å spille med en hengende spiss og en ren spiss for det norske landslaget.

Basert på trenings- og testkampen mot Estland har han slått fra seg den tanken, i alle fall i forbindelse med EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan i Baku på søndag.

Håvard Nielsen og Alexander Søderlund spilte hver sin omgang ved siden av en bankers Tarik Elyounoussi på topp for Norge.

Landslagssjefen roser Søderlund

Begge to brente to klare målsjanser i kampen der Norge gikk målløse av banen. Knappest en ideell oppladning.

– Jeg håper det blir en stund til neste gang vi har null i protokollen, sa Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Han fikk flere ganger spørsmålet om hvem som spiller på topp mot Aserbajdsjan.

Landslagssjefen ga inget klart svar, men på ordene virket det som han var mer fornøyd med Alexander Søderlund.

– Jeg er veldig godt fornøyd med Søderlunds innhopp. Han var riktig plassert, vant mye dueller og kom til et par sjanser som han manglet litt finish på, men han la inn en meget god søknad, sa Høgmo.

Rosenborg-spissen spilte andre omgangen, en omgang der Norge generelt var friskere og skapte mer. Delvis kan det være hans innsats.

– Fordel Håvard

Uansett er spilleren selv fornøyd med egen innsats.

– Jeg synes jeg gjorde en god jobb og skapte uro for forsvaret deres. Jeg tror jeg spilte meg nærmere laget. Jeg viser at jeg har noe å tilføre i form av duellstyrke, sier Søderlund til TV 2 etter kampen.

– Er det fordel Nielsen, eller fordel Søderlund i spisskampen nå?

– Det er nok fordel Håvard. Vi bommet begge på sjansene våre i dag, men han startet og ligger litt foran sånn sett.

Misbrukte sjanser

Spisskonkurrenten er ikke så sikker på det.

Særlig etter sjansen han bommet på tidlig i kampen der han sleivet fullstendig på ballen fra en gunstig posisjon.

– For min egen del så burde jeg nok ha satt de sjansene jeg fikk, men jeg håper heller at den sitter på søndag. Jeg vet jeg er i bra scoringsform, sier Håvard Nielsen til TV 2.

Det han imidlertid var fornøyd med var samspillet med Tarik Elyounoussi.

Kontringen der Norge bryter enn Estlands dødball og Elyounoussi spilte frem Nielsen som skjøt utenfor fra skrått hold, ble også holdt frem av landslagssjefen som særlig bra. 

– Samspillet mellom meg og Tarik fungerte bra, men det vil bare bli bedre med tiden når vi får trent og spilt mer sammen, sier Nielsen.

Hemmelighetsfull spissmakker

Den som er sikker på sin egen spissplass har en favoritt han vil spille sammen med, men vil sørge for å bevare husfreden i landslagstroppen ved å ikke si noe.

– Det sier jeg ikke. Jeg skal ikke lage noen store greier. Begge to hadde gode kamper i dag, sier Tarik Elyounoussi til TV 2 om hvem som blir spisspartner.

– Er det hipp som happ hvem du spiller sammen med spillestilsmessig?

– Nei, de er ikke helt like. Søder er robust, sterk og tøff i duellspillet, samt bra på hodet. Nielsen er litt mer teknisk og liker å gå litt mer i bakrom.