Gutt (10) sultet trolig i hjel:
Flere vitner ennå ikke avhørt

To og en halv måned er gått siden gutten ble funnet død, men flere sentrale vitner er ennå ikke avhørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ti år gamle gutten ble funnet død 27. august i sitt hjem på østkanten i Oslo. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at gutten skal ha sultet ihjel. Da den ti år gamle gutten ble funnet død så han svært underernært ut, får TV 2 opplyst.

To og en halv måned er gått, men flere sentrale vitner er ennå ikke blitt avhørt i saken.

– Det har blant annet med å gjøre at de avhørene må tas i dommeravhørs form. Det er en litt mer omstendelig prosess enn vanlig avhør, men ideelt sett så skulle vi ønske at vi hadde tatt disse avhørene allerede nå, sier Pål-Fredrik Hjort Kraby, politiadvokat i Oslo politidistrikt. 

– Hvorfor har dere ikke tatt disse avhørene?

– Det er situasjonen vi er i. Vi må bare forholde oss til den.

Heller ikke besteforeldrene til gutten er avhørt. Først i neste uke skal fire klassekamerater av tiåringen avhøres i dommeravhør. Politiet håper de kan gi svar på hvordan gutten hadde det.

– Det er dette vi søker å få mest mulig opplysninger om. Hvordan han så ut i tiden før han sluttet på skolen før sommerferien og eventuelle opplysninger om hvordan han så ut i løpet av den tiukers perioden i sommer, sier Kraby.

Alenemoren er nå lagt inn til døgnobservasjon ved Dikemark sykehus i åtte uker, der man skal finne ut om hun er strafferettslig tilregnelig. Kvinnen nekter for å ha gjort noe galt.