Norsk drømmebil - nå er prisene klare

Og de blir tøffe for konkurrentene.

Nye Land Rover Discovery Sport nærmer seg lansering i Norge, den skal være klar i februar neste år.
Nye Land Rover Discovery Sport nærmer seg lansering i Norge, den skal være klar i februar neste år.

Når Land Rover i februar neste år kommer med nye Discovery Sport til Norge, er det en bil som er som skapt for våre forhold.

Her snakker vi kompakt SUV med firehjulstrekk og sju seter. Akkurat det er noe veldig mange norske familier ønsker seg. Men denne kombinasjonen fra Land Rover har til nå vært uoppnåelig for de aller fleste, enten det har vært snakk om Discovery eller Range Rover Sport.

Konkurransedyktig

Nye Discovery Sport stiller imidlertid i en helt annen prisklasse enn sine større søsken.

Her skal nemlig prisene starte på svært konkurransedyktige 529.900 kroner. Da snakker vi 150-hesters, 2,2-liters TD4-diesel og manuell girkasse.

I denne bilklassen ønsker veldig mange seg automat, da er prisen med denne motoren fra 555.900 kroner.

Så tøff at man ikke får tatt livet av den

Få konkurrenter

Pristillegget opp til flere hestekrefter er heller ikke avskrekkende. Samme motor, men med 190 hester, starter på 570.900 kroner. Denne med automat, kommer på 596.900 kroner.

Som sjuseters premium-SUV har Discovery Sport få, om noen, konkurrenter i denne prisklassen. Du må betale mye mer for et tysk alternativ, til gjengjeld blir disse en god del større.

Større er også kommende Volvo XC90, den får startpris på 725.000 kroner. 

Luksus-SUV på billigsalg

5+2

Discovery Sport måler nesten nøyaktig 4,60 meter fra støtfanger til støtfanger. Med det plasserer den seg midt i klassen for familie-SUV-er.

Land Rover har gjort en imponerende pakkejobb for å få inn to seter bakerst. For å utnytte plassen best mulig, kan midterste seterad skyves i lengderetningen. Og Land Rover er svært bevisste på å understreke at de to bakerste setene ikke er beregnet på voksne, de omtaler selv Discovery Sport som en 5+2-bil. I praksis er de to bakerste setene best for barn, eller som rene nødseter over kortere avstander. 

Mye utstyr

Som på premium-biler flest, er det viktig å understreke at startprisen er én ting - og at sluttsummen fort kan bli en helt annen.

Land Rover tilbyr nemlig svært mye attraktivt utstyr, både på luksus- og sikkerhetsfronten. Selv om du holder deg seriøst i skinnet, skal det nok holde hardt å få "ferdig" bil for under 550.000 kroner. Vi vil anta at de fleste kundene nok kommer til å betale adskillig mer for sin Discovery Sport. 

Redningsbilen er fornyet - les testen her: 

LES OGSÅ: Det er faktisk mulig å elske denne bilen