Slik skal de skremme premium-merkene

Disse bildene skulle du egentlig ikke sett ennå.

Takket være en lekkasje på internett - ble plutselig bilder og en del faktainformasjon om verstingmodellen til Cadillac, ATS-V, plutselig offentlige. De ble fjernet igjen ganske raskt, men "skaden" var alt skjedd - og nå blir de spredd rundt om på forskjellige nettsteder.
Takket være en lekkasje på internett - ble plutselig bilder og en del faktainformasjon om verstingmodellen til Cadillac, ATS-V, plutselig offentlige. De ble fjernet igjen ganske raskt, men "skaden" var alt skjedd - og nå blir de spredd rundt om på forskjellige nettsteder.

I segmentet for svært sportslige coupeer har BMW, Audi og Mercedes vært gode i mange år. De har gitt oss modeller som BMW M3/M4, Audi RS5, Mercedes C 63 AMG - alle biler som har eventyrlig mye krefter.

Men også amerikanerne har forsøkt å henge med. Cadillac har for eksempel bidratt med noen ganske så hårete bidrag. Verstingene her får tilleggsbetegnelsen V.

Og nå er det en helt ny V-modell på trappene. Nærmere bestemt ATS-V - med monstermotor.

Les også: BMW oppgir feil motoreffekt

Mer krefter enn i BMW M4

Hvis du nå forventer en buldrende V8-er, må vi likevel skuffe deg. For selv i USA er det lavere volum, færre sylindre og mer effekt takket være turbo som gjelder. ATS-V får derfor en V6-er på 3,6-liter med dobbelt turbo - som yter hele 456 hk. 

Det er naturligvis hinsides mye krefter - og 25 hk mer enn i BMW M4.

Hvor mye dette vil ha å si for prestasjonene til Cadillacen, sammenlignet med M4, vet vi ikke enda. M4  fikser på sin side 0-100 km/t på svært så effektive 4,1 sekunder ...

Vi har kjørt BMW M3/M4 på Ruskogen - les om opplevelse her

Bildene lekket på nett

Vi tipper ATS V vil legge seg rimelig tett opptil den tiden. Men det er foreløpig ikke kommet ut noen detaljer om hvor rask Cadillacen er. Det kommer imidlertid ganske snart. Bilen skal nemlig vises første gang på bilutstillingen i Los Angeles 18. november. 

Innen den tid kommer det helt sikkert også flere bilder og ytterligere faktainformasjon.

Men allerede på de bildene vi har fått tak i nå - takket være en lekkasje på den amerikanske nettsiden Road & Track.com - kan vi se at dette blir en bil som skiller seg vesentlig fra de tyske modellene.

Les mer om Cadillac ATS her

Mer maskulin

Cadillac legger vekt på en mer kantete og maskulin design enn tyskerne. V-utgaven har blitt ytterligere stylet for å utstråle kreftene. Fronten minner en del om Nissan GT-R - mens hekken, med stående baklys og bredt bremselys, er klassisk Cadillac.

Innvendig er det ikke så mye som skiller den nye verstingmodellen fra en vanlig ATS. Men noen detaljer og tofarget skinninteriør er på plass.

Etterhvert er det for  øvrig ventet at det kommer både sedan- og stasjonsvognutgave av modellen.

Det store spørsmålet er naturligvis om ATS-V også ha like gode kjøreegenskaper som særlig BWM M4 - som akkurat nå setter standarden på dette området.

Les også: Denne har hatt over 70 prosent verditap - på tre år!