Nyland-tabbe ble skjebnesvanger for rufsete Norge

– Jeg burde tatt den, sier landslagskeeperen.

Norge-Estland 0-1

Med to overbevisende kvalifiseringskamper i oktober, var Estland hjemme på Ullevaal ventet å bli grei skuring for Norge.

Men et svakt norsk lag lot gjestene styre spillet i den første omgangen, og da Ørjan Nyland i tillegg gjorde en sjelden feil lå Norge plutselig under på nasjonalarenaen.

 – Jeg burde vel egentlig tatt den, selv om den går mellom beina til Håvard. Men vi skaper nok til å vinne allikevel. Sånn sett er det ikke så verst, sier Nyland etter kampen.

– Vi skal dominere disse kampene
 Norge var det klart beste laget i andre omgang, men klarte ikke å få ballen i mål.

Dermed ble generalprøven før den viktige Asebajdsjan-kampen alt annet enn det Per-Mathias Høgmo håpet på.

– Dette var en veldig nyttig kamp for oss. Førsteomgangen er under pari dårlig, og vi hadde for dårlig intensitet i det offensive og det defensive spillet. Det førte til at vi ikke vant nok dueller og ikke kom til nok klare sjanser offensivt. Vi overtar hele kampen etter pause, oppsummerte han.

Mats Møller Dæhli ble byttet ut for Martin Ødegaard et kvarter ut i andre omgang, og Cardiff-proffen innrømmer at laginnsatsen var for dårlig.

– Det er ikke en god kamp av oss. Vi har for dårlig balltempo i første omgang. Jeg synes vi skal dominere mot disse lagene, og det gjør vi ikke i dag. Men vinner vi på søndag så gjør ikke dette noe, sier Mats Møller Dæhli etter kampen.

– Energiløst og tafatt
Stefan Johansen har vært i strålende form den siste måneden, men var han i likhet med resten av laget rufsete.

Søderlund: - Dessverre ble det ikke mål

– Det føltes greit ut før kampen, men det var energiløst, tafatt og veldig skuffende, sier Celtic-proffen som er klar på at ting må endres før søndag.

– Heldigvis var det ikke snakk om poeng i dag. Det var en dårlig prestasjon. Vi må få opp gløden igjen til søndag og få energien tilbake. Da tror jeg det skal gå bra, sier han.

Traff tverrligger fra midtbanen
Det var Norge som fikk den første muligheten i oppgjøret. Mats Møller Dæhli startet det hele med et frekt hælspark til til Tom Høgli. Backen fant Håvard Nilsen helt alene foran mål, men matchvinneren fra Bulgaria-kampen mislyktes i avslutningsforsøket.

Men så tok Estland over initiativet i kampen. Først ble Sergej Zenjov spilt alene gjennom med Nyland. Men landslagskeeperen leverte en strålende redning.

Like etter holdt det på å smelle på nytt. Estlands Konstantin Vassiljev så at Nyland sto langt ute og sendte avgårde et skudd fra midtbanen. Estlenderen traff godt og ballen dalte over Nyland og ned på tverrliggeren.

Nyland innrømmer: - Burde avverget scoringen

Havnet under etter Nyland-tabbe
Halvveis ut i første omgang fikk Håvard Nielsen en ny mulighet til å tegne seg på scoringslisten.

Eintracht Braunschweig-proffen ble nydelig spilt gjennom av spissmakker Elyounoussi, men alene med Estlands sisteskanse sendte han ballen hårfint utenfor.

Estland svarte med å gå rett i angrep, og denne gangen lyktes gjestene. Nok en gang fikk de spilt seg enkelt gjennom det norske forsvaret. Vassiljev sendte i vei en svak avslutning, men et enda svakere redningsforsøk fra Nyland gjorde at Estland kunne gå til pause med ledelse.

Stor Søderlund-sjanse
Per-Mathias Høgmo gjorde noen endringen i pausen. Blant annet kom Alexander Søderlund inn for Håvard Nielsen.

Og det tok ikke lang tid før Rosenborg-spissen viste seg frem. Dæhli fikk ballen på venstrekanten og fant Søderlund på bakerste stolpe. Men innbytterens avslutning gikk midt på keeper.

IMPONERTE IGJEN: Martin Ødegaard gjorde en fin figur etter innhoppet på Ullevaal.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IMPONERTE IGJEN: Martin Ødegaard gjorde en fin figur etter innhoppet på Ullevaal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det går vel ikke an å komme nærmere. Det var synd det der, sier Søderlund etter kampen.

Like etter fikk Vegard Forren til en avslutning. Men nok en gang gikk ballen utenfor.

Ødegaard viste seg frem
Et kvarter ut i andre omgang steig jubelen på Ullevaal. Martin Ødegaard ble byttet inn for Mats Møller Dæhli, og vidunderbarnet viste fort hvorfor han er ønsket i hele Fotball-Europa.

Med en presis pasning tredde han gjennom Per Ciljan Skjelbred, men også denne gangen gikk ballen på utsiden av målet.

Unggutten fortsatte å være positiv, men kunne ikke forhindre at Norge til slutt gikk på et overraskende tap hjemme mot Estland.