Så gutten (10) fem uker før han døde: – Da sto det bra til

Politiet forsøker nå å kartlegge situasjonen rundt gutten og hvordan han så ut i ukene før han døde. Da den ti år gamle gutten ble funnet død hjemme 27. august i år så han svært underernært ut, får TV 2 opplyst. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At gutten sultet i hjel, er også konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten.

Politiet opplyser i dag at de har avhørt en person som så den nå siktede moren og hennes sønn fem uker før dødsfallet. Vitnet som er avhørt av politiet, la ikke merke til at noe var galt med tiåringen.

DOMMERAVHØR: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier det gjenstår flere avhør i saken. FOTO: OLA HARAM / TV 2
DOMMERAVHØR: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier det gjenstår flere avhør i saken. FOTO: OLA HARAM / TV 2

– Vi har observasjoner av familien omtrent midtveis i perioden i sommer. Da stod tilsynelatende alt bra til, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til TV 2.

– Hvordan harmonerer denne observasjonen med at gutten dør fem uker senere, trolig av underernæring?

– Vi må bare forholde oss til den observasjonen vitnet kom med, sier Kraby.

Fikk mat av naboer

Både mor og barn skal i lang tid ha vært unormalt tynne får TV 2 opplyst. Personer som kjenner alenemoren forteller til TV 2 at hun holdt seg stort sett innendørs. Hun dro sjelden ut for å kjøpe mat og naboer skal ha av og til ha levert mat på døren til den lille familien.

Venner skal avhøres

Politiet skal neste uke gjennomføre dommeravhør av fire kamerater til den nå avdøde tiåringen. De håper det kan belyse guttens tilstand i tiden forut for dødsfallet.

– Det er dette vi søker å få mest mulig opplysninger om. Hvordan han så ut i tiden før han sluttet på skolen før sommerferien og eventuelle opplysninger om hvordan han så ut i løpet av den tiukers perioden i sommer, sier Kraby.

Skole og barnevern

Barnevernet var tidligere i år i kontakt med den lille familien, men lukket raskt saken, uten å være i kontakt med gutten.

– Kan andre enn mor bli stilt til ansvar i denne saken?

– Enn så lenge er det mor som er siktet og etterforskningen er rettet mot. Men i vår etterforskning vil vi se på andre instanser type skole og barnevern om de kan stilles til ansvar. Så langt er det lite som tyder på det, sier Kraby.

Nekter straffskyld

Alenemoren er nå lagt inn til døgnobservasjon ved Dikemark sykehus i åtte uker, der man skal finne ut om hun er strafferettslig tilregnelig. Kvinnen nekter for å ha gjort noe galt.