Norske Felix (24) herjet i poker-VM – spiller om 68 mill i natt

Den norske pokerspilleren Felix Stephensen (24) er sikret 26 millioner kroner i premiepenger i poker-VM i Las Vegas.

Følg superfinalen i poker-VM direkte på tv2.no natt til onsdag (02:30)

Nattens spill betyr at Felix Stephensen er sikret minst tredjeplass i verdens største og gjeveste pokerturnering – og en Onkel Skrue-lignende fantasisum de fleste bare kan drømme om å tjene i løpet av et helt liv.

– Det er en helt utrolig prestasjon, sier pokerekspert Sverre Krogh etter en marathonsending på 11,5 timer i TV 2s studio.

– Det er dette man måles etter i poker-historiebøkene, slo han fast.

Det var en sliten, men fornøyd Stephensen som snakket med TV 2 etter dagens runde:

– Det gikk dårlig en stund, men så var jeg litt heldig med et par all ins. Nå må vi bare forberede oss til morgendagen, sa 24-åringen.

Se intervju øverst i artikkelen.

6.683 deltakere var kvalifisert for turneringen som startet 5. juli. Allerede før nattens thriller hadde Oslo-gutten overbevist og entret finalebordet med den nest største vinnersjansen målt i antall chips. 

På rad og rekke så nordmannen etablerte storspillere som Andoni Larrabe, Mark Newhouse og Billy Pappas forsvinne ut fra finalen. I perioder der han lenge så ut til å være ille ute, hadde nordmannen enorm flyt og viste forbløffende pokeregenskaper da han gang på gang hentet seg inn igjen.

– Nå har han griseflyt, rett og slett, sa pokerekspert Sverre Krogh da nordmannen bløffet seg til en av nattens største potter mot amerikanske Billy Pappas, mannen som sto sterkeste før nattens spill.

Til slutt satt 24-åringen igjen sammen med svenske Martin Jacobson og nederlandske Jorryt van Hoof på finalebordet. Den treerbanden fullfører den TV 2-sendte finalerunden natt til i morgen. 

Der har de følgende chip-verdier:
Jorryt van Hoof (Ned): 89,625,000
Martin Jacobson (Sve): 64,750,000
Felix Stephensen (Nor): 46,100,000

– Jeg har ikke ord. Dette er forbløffende, sier pokerspiller Stine Marie Bringsli i TV 2s direktesending.

Finalen natt til onsdag gjør at nordmannen allerede er sikret 26 millioner norske kroner. På bordet sitter Felix med 47 millioner i chips-verdier før runde to.

Premiepotten til vinneren er på 10 millioner dollar, som tilsvarer 68 millioner kroner.

Finalerunden går 0230 natt til onsdag norsk tid.

(©NTB/TV 2)