«Iskrigerne»: – Det er blodig og guffent

Det blir blodig alvor i første episode av TV 2 Zebra-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det dramatiske klippet fra «Iskrigerne» i toppen av saken.

Allerede i første episode av «Iskrigerne» får vi et innblikk i dramatikken som kan oppstå på isbanen. Under sesongens første treningskamp, blir en spiller skadet, og når ingen av de andre lagspillerne går inn i taklingen ser laget rødt.

– Hockey er ikke noen ballsport, det er en kampsport. Det handler om å vinne kampene og det er alltid krig der ute, sier Vålerengas hovedtrener, Espen «Shampo» Knutsen.

Stygg takling

Shampo oppfordrer ikke til slagsmål, men forteller til TV 2 at hockeysporten handler om å vise følelser og gi alt for laget. Selv under treningskampene smeller det til. Under Vålerengas første treningskamp blir Jørgensen taklet stygt i ryggen av en motspiller.

– Når en på laget vårt blir takla så hardt i ryggen, synes jeg det burde være et krav at en på isen stiller opp. Det er dårlig at ikke de på isen slår tilbake når det oppstår slike situasjoner, sier kaptein Brede Csiszar etter kampen.

– Man trenger ikke å slå ned, eller hive seg over motspilleren, men det handler om å sette seg i respekt, sier Erik Follestad Johansen, som gjerne tar en kamp for gutta på laget.

Se første episode av «Iskrigerne» i kveld på TV 2 Zebra, kl.21.00.