Slik ser det ut inne i Maybach 62 - visstnok tar Mercedes med seg en god del av dette over i den nye Maybach-modellen som er basert på Mercedes S-klasse.
Slik ser det ut inne i Maybach 62 - visstnok tar Mercedes med seg en god del av dette over i den nye Maybach-modellen som er basert på Mercedes S-klasse.

Snart klart for luksus-comeback

Et bilmerke kommer tilbake, på en måte.

Vyene var store da Mercedes-konsernet pustet liv i et gammelt luksusnavn tilbake i 2002. Da lanserte de nemlig Maybach som sitt flaggskip-merke.

Her skulle de gi verdens rikeste et nytt leketøy, og samtidig tilby noe til de som syntes "vanlig" Mercedes ble altfor ordinært.

Debuterer i november

Men det er ikke alltid ting går etter planen, heller ikke for store bilkonsern. For Maybach ble strengt tatt en flopp, og etter åtte år hadde toppsjefene fått nok og hele satsingen ble lagt ned.

Men selve merkenavnet Maybach har man tydeligvis tro på fortsatt, selv om det ikke skal brukes på egne modeller.

Det har nemlig vært kjent en stund at Mercedes planlegger en egen Maybach-utgave av toppmodellen S-klasse, nå er det kjent at denne skal debutere på bilutstillingen i Los Angeles senere i november.

Obamas limousin er virkelig et monster

Eksklusivt baksete

Navnet blir etter alt å dømme Mercedes-Maybach, så langt har modellen også kodenavn X222. 

Bilen skal være en god del lengre enn dagens største S-klasse, som er en modell med ekstra lang akselavstand. Men for Maybach-utgaven er altså ikke det nok. Her handler det om å lage mest mulig eksklusive forhold i baksetet, og da er naturligvis plassen viktig.

Morten kjører limousin hver dag

Armert utgave

Konkurrentene er blant andre Bentley Mulsanne og Rolls-Royce Ghost. Det er altså i hovedsak snakk om eiere som neppe kjører bilen selv. Men hvis de skulle få lyst, kan de glede seg over at Maybach-Mercedesen får V12-motor, det spekuleres i rundt 600 hestekrefter.

Innvendig er det ventet at Mercedes vil ta med seg flere elementer fra Maybach 62, men at disse skal oppdateres både designmessig og i forhold til materialbruk.  En armert utgave er også på vei.

SUV på vei

Prismessig kommer Mercedes til å legge denne modellen et godt stykke over dagens S-klasse. Igjen er målet å appellere til dem som ellers ikke ville kjøpt en Mercedes, men valgt noe mer eksotisk. Så gjenstår det å se om de klarer å få Maybach-Mercedesen til å skille seg fra originalen tilstrekkelig nok til at det skjer.

Det er forresten ikke sikkert at det bare er S-klasse som kommer i Maybach-versjon. Det blir allerede spekulert i at stor-SUVen GL også får en slik utgave. Med det vil Mercedes melde seg på i klassen for virkelig eksklusive SUV-er, der mange nye modeller er på vei de kommende årene. 

Sjelden luksusbil - til "småpenger"

For noen blir også 'vanlig' Mercedes S-klasse (bildet) for ordinært. Dem håper Mercedes å treffe med den nye Mercedes-Maybach-modellen.
For noen blir også "vanlig" Mercedes S-klasse (bildet) for ordinært. Dem håper Mercedes å treffe med den nye Mercedes-Maybach-modellen.

Har du sett denne Saaben før? Vi tillater oss å tvile ...

 

Laster inn forumet...