– Jeg tenkte «faen», så tenkte jeg «faen» en gang til, og så bare «helvete»

Christoph Kramer scoret et selvmål av de sjeldne - to dager etter at han sa det aldri kunne skje.

Christoph Kramer var frem til søndag husket som tyskeren som måtte byttes ut tidlig i VM-finalen etter å ha fått et slag mot hodet.

Så omtåket skal 23-åringen ha vært at han han gikk opp til dommeren og spurte: «Er dette finalen, dommer?».

Søndag ettermiddag, nesten fire måneder senere, gjorde han noe han sannsynligvis vil bli husket for og minnet på i resten av karrièren. 

– Takk til Dortmund-spillerne
I bortekampen mot Borussia Mönchengladbach presterte nemlig midtbanespilleren å score fra nesten 45 meter - i feil mål.

Det som skulle være en enkel pasning tilbake til egen målvakt endte opp med å bli en utsøkt lobb som avgjorde kampen. Et av de mest spektakulære selvmålene i Bundesliga-historien, for ikke å si fotballhistorien, var et faktum.

Etter kampen måtte han ta fatt på den utakknemlige oppgaven med å prøve å forklare hvordan det hele gikk til.

– Jeg trodde at ballen skulle sprette og jeg traff den derfor helt feil. Jeg er ekstremt skuffet. Jeg vil takke Dortmund-spillerne for deres støttende ord og beklage til alle som er tilknyttet Borussia Mönchendlagbach, sa han til lagets eget nettsted

Til Der Westen ga han en usminket versjon av hva som gikk gjennom hodet hans idet «skuddet» var avfyrt.

– Da ballen traff foten min, tenkte jeg bare «faen». Deretter tenkte jeg «faen» en gang til, og da ballen lå i nettet tenkte jeg bare «helvete». Jeg kommer nok til å få se dette klippet ganske mange ganger. 

Det som gjør hendelsen ekstra spesiell, er at han bare to dager i forveien skal ha sagt til en kompis at han «aldri kommer til å score et selvmål i karrièren».

– Men slik ble det altså. Jeg må bare stå med rak rygg og beklage til laget.

Skal erte Kramer på trening
En han tilsynelatende ikke trenger å beklage til, er trener Lucien Favre.

– Han vet at han burde ha dempet ballen før han sentret, men det er ikke hans feil. Sånt skjer, forteller han til lagets hjemmeside.

Lagkamerat Max Kruse har ikke like mye sympati med Kramer, og lover å minne 23-åringen på selvmålet i ukene som kommer.

– Han kommer ikke til å glemme den der med det første. Han er typen som tåler at vi spøker med det, sa en lunefull Kruse til Der Westen.

Dortmund-kaptein Sebastian Kehl ytret noen trøstende ord til Kramer umiddelbart etter målet, og var også i det sympatisk hjørnet etter kampslutt.

– Jeg synes synd på ham. Han trodde at ballen skulle sprette, og så gikk det bare helt galt. Jeg håper det ikke setter spor i ham over lengre tid. Han er en fantastisk spiller, og jeg ønsker ham alt det beste resten av sesongen.