ØYEBLIKKENE VI HUSKER: Nakenbading, aggressiv krangling, romantiske øyeblikk i badestampen og ekstra spesielle øyeblikk med dyr er blant tingene vi ikke glemmer fra ti år med «Farmen».
ØYEBLIKKENE VI HUSKER: Nakenbading, aggressiv krangling, romantiske øyeblikk i badestampen og ekstra spesielle øyeblikk med dyr er blant tingene vi ikke glemmer fra ti år med «Farmen».

Husker du disse Farmen-øyeblikkene?

Vi har dykket i arkivet for å finne igjen klippene vi aldri glemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom ti sesonger har deltakerne på realityserien «Farmen» skapt glede og latter, debatt og tårer i de tusen hjem. 

Seerne har fått innblikk i små og store utfordringer som oppstår når deltakerne reiser hundre år tilbake i tid, totalt isolert fra omverdenen, og det har skapt uforglemmelige øyeblikk.

Vi har dykket i arkivene for å finne fram noen av «Farmen»s største høydepunkter.  

«Farmen»-Gaute får magisk kontakt med ei geit

I aller første sesong var programleder Gaute Grøtta Grav selv deltaker i serien. Han kan fortelle at han fortsatt får kommentarer på et ganske spesielt «Farmen»-øyeblikk: Nemlig da han og geitebukken får en kontakt utenom det vanlige.

– Det er så lenge siden at man skulle tro folk har glemt det, men det var tydeligvis en stålsettende opplevelse, sier han til TV 2.

Full sorg på «Farmen» etter at kalvefødselen ikke gikk som planlagt

På gården bor deltakerne tett på dyrene, og det åpner for flere unike dyreopplevelser.

I sesong 4 hadde deltakerne gledet seg lenge til kua på gården skulle få en kalv, og de sov på skift i låven. Da ting ikke gikk som planlagt, raste livet på gården sammen for deltakerne.

Da Geir gikk amok med saga da han tapte tvekampen

Det har vært mange dramatiske tvekamper gjennom sesongene, og ikke alle takler å ryke ut av konkurransen. I sesong 6 ble det spesielt dramatisk da deltaker Geir røk ut av serien, og gikk amok med saga.

Helgi klikker totalt og går til angrep etter tobakk-beskyldninger

Det er ikke bare Geir som har mistet termperapentet i de trykkende omgivelsene på «Farmen». I sesong 3 får han kjeft for å ha brukt fellespenger på tobakk – noe som får han til å lange ut mot Bente og gå til fysisk angrep.

– Det var røykesuget, savnet etter familien min og sulten som fikk meg til å gjøre dette. Det er slik som skjer under press, har Helgi sagt til TV 2 i ettertid.

Geir Ove og Ann Kristins stormfulle romanse på «Farmen»

Geir Ove og Ann Kristin falt for hverandre allerede da de møttes kort da deltakerne til sesong 5 av «Farmen» skulle velges ut.

Da de kom til gården ble det flørting og romantiske øyeblikk i badestampen. Det var riktignok ikke bare lett å bli kjærester i så pressede omgivelser som det var på «Farmen», og forholdet dem i mellom vekslet mellom hat og kjærlighet.

Andreas Nøsterud sine kontroversielle meninger

Det er få av «Farmen» sine deltaker som har skapt så stor debatt som Andreas Nøsterud, som var med i sesong 8. Med utspill som at det er naturstridig at kvinner skal styre over menn, at homofil omgang bør straffes og at han ikke har tro på demokratiet, ble konservative Andreas rikskjendis over natta.

Se noen av hans kontroversielle utspill i videoen.

Frank Tore går på en fyllesnurr og slår seg gul og blå 

Isolert på gården og med lite tilgang til alkohol og god mat, blir det lystig lag da deltakerne ble invitert på fest hos nabagården i sesong 10. 

Frank får i seg litt for mye akevitt og går på en fyllesnurr. De andre deltakerne finner på en morsom spøk – som ender med at Frank blir både gul og blå.

Farmen-Mari filmet jentenes nakenbading

I sesong 9 av «Farmen» trodde nok de kvinnelige deltakerne at de hadde et øyeblikk helt i fred. Men Mari var kjapp med å oppdage jentenes nakenbading og fant fram filmkameraet.

Farmen-guttene straffes etter å ha snikslaktet en gås

Det blir dårlig stemning da ei gås forsvinner fra gården i sesong 8, og guttene nekter for å ha stjålet og spist den.

Guttene selv syntes de hadde fortjent gåsefråtsingen

Kristin går heller sulten enn å leve av lungemos

På «Farmen» er det ikke stor tilgang til mat, og deltakerne lærer å legge bort kresne matvaner. 

Men mens de andre deltakerne er fra seg av begeistring fordi de har slaktet en gris på gården og endelig har kjøtt på bordet igjen i sesong 7, blir det rett og slett for mye for Kristin, som heller går sulten enn å spise lungemos og blodpudding til dessert.

Hvilket øyeblikk husker du spesielt godt? Tips oss!