Ustoppelige Diego Costa senket Liverpool

– For en målmaskin han er!

Liverpool 1-2 Chelsea

I kampen som skulle være Liverpools revansj for forrige sesongs mye omtalte tap, ble det i stedet Diego Costa som kunne le høyest. 

Etter å ha gått i bresjen for å gjøre oppgjøret til en aggressiv og amper affære, avgjorde han også kampen med en nådeløs avslutning.

– Det er én mann du ikke vil at ballen skal lande hos i denne situasjonen, og det er Diego Costa. Det virker som om ballen går inn hver gang han går på skudd, mente studiogjest Kevin Keegan.

Mourinho hyllet spillerne

Liverpool-legenden hyllet også Chelsea etter seieren.

– De fortjente seieren. Mourinho traff på taktikken og spillerne har tillit til idéene hans. De ville ikke gjort de samme feilene som Liverpool gjorde på målet, fortsatte han.

Chelsea fosser dermed videre i toppen av Premier League, mens Brendan Rodgers og Liverpool neppe ble noe klokere.

– Dette laget har fantastisk personlighet. Vi var med god margin det beste laget og fortjente seieren, sa José Mourinho etter kampen. 

Det var ikke Brendan Rodgers enig i.

– Vi fortjente minst et poeng, men vi trenger å bli gitt klare straffer, sa han om situasjonen på tampen av kampen, der Liverpool ville ha straffe etter hands fra Cahill.

Cahill i begge ender

Emre Can fikk sjansen sentralt på midten sammen med Steven Gerrard. Den «nysignerte» 20-åringen trengte heller ikke lang tid på å markere seg.

Under et minutt var gått da han fant en lomme foran Chelsea-forsvaret og sendte avgårde skuddet. Etter å ha truffet et Chelsea-bein gikk ballen i bue over Courtois og ut til corner.

Det samme gjentok seg etter ni minutter. Ved denne anledningen gikk ballen derimot i nettet, via Chelsea-forsvarer Gary Cahill.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare lenge. Fem minutter senere, som ved skjebnens ironi, var det Gary Cahill som fikk pirket ballen i Liverpool-nettet etter en monsterredning fra Mignolet.

Ampert og opphetet

Lagene gikk til pause med 1-1, etter flere sjanser begge veier og konstant knuffing mellom Martin Skrtel og Diego Costa. Særlig nær hadde Hazard vært, med tre avslutninger fra kanten av sekstenmeteren.

– Denne pausen blir viktig for Brendan Rodgers, mente studiogjest Kevin Keegan.

– Hvis de spiller som de gjorde de første 15 minuttene, så kan de vinne. Hvis de spiller som de siste 15 minuttene, så taper de sannsynligvis.

For å gjøre det litt komplisert, begynte den andre omgangen som en mellomting. Mens Liverpool skapte sjanser, klarte de ikke å hindre Chelsea i å gjøre det samme. 

Ustoppelige Costa

Etter munnhuggeri med Skrtel og å ha fått revet i stykker sin egen drakt, skulle Diego Costa til slutt også gjøre seg bemerket på tellende vis.

Midtveis i andre omgang fikk spanjolen plukke nedfallsfruktene fra Simon Mignolet, og Chelseas toppscorer banket Chelsea i ledelsen.

Det var hans tiende mål for sesongen, hvilket gjorde ham til delt toppscorer i Premier League sammen med Sergio Agüero. 

– For en målmaskin han er!, konkluderte Øyvind Alsaker fra kommentatorhold.

Sluttspurt fra Liverpool

Liverpool var imidlertid ikke ferdige. Jordan Henderson kunne utlignet ti minutter senere, men avslutningen gikk via Chelsea-bein og ut til corner. 

Hjemmelaget festet også et tidvis voldsomt trykk på Chelsea-forsvaret, men de store sjansene uteble. 

Temperaturen steg ytterligere da Gary Cahills hånd sto i veien for ballens ferd mot nettet. 

Dessverre for Liverpool ga sluttspurten ingen avkastning, og José Mourinho rappet alle tre poengene – slik han gjorde det på slutten av forrige sesong.

Nå er Liverpool 15 poeng bak Chelsea.