GAMLE LAGKAMERATER: Luis Suárez og Erik Nevland spilte sammen i nederlandsk fotball. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
GAMLE LAGKAMERATER: Luis Suárez og Erik Nevland spilte sammen i nederlandsk fotball. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Suárez sammenligner Nevland med Gerrard

– Han var stjernen på laget, men hjalp meg hele tiden på banen, skriver Luis Suárez i sin nye bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luis Suárez' nye biografi kom i butikkene på torsdag.

Mye av boken er lekket gjennom artikler i blant annet The Guardian, men det er også skjulte skatter i den håndfaste utgaven.

Som at stjernespissen roser og takker Erik Nevland for den første tiden i Nederland og Groningen, og sammenligner ham med Steven Gerrard.

Den uruguayanske spissen slet med språket og å finne seg til rette i Europa. Da var Erik Nevland god å ha.

– Jeg spilte ved siden av Erik Nevland som senere spilte for Fulham, og han var til stor hjelp, skriver Suárez i boken.

– Den norske spissen var stjernen på laget på den tiden, men han hjalp meg hele tiden på banen, mye likt med det Steven Gerrard senere gjorde i Liverpool. 

Les også: Suárez i ny bok: – Biting er relativt harmløst

Nevland: – Dette er veldig hyggelig og kjekt
Nevland synes det er veldig hyggelig å bli nevnt med så positive ord av sin tidligere lagkamerat.

– Jeg har veldig stor respekt for Steven Gerrard, så dette er veldig hyggelig og kjekt. Den sammenligningen vet jeg jo ikke noe om egentlig, men Luis og jeg spilte jo sammen som spisser. Det innebar at vi hadde en del med hverandre å gjøre på treningsfeltet og i kamper, så det er godt at han har oppfattet det som støttende. Det var intensjonen hele veien, og da har jeg jo gjort noe riktig i alle fall, forklarer Nevland overfor TV 2 Sporten.

Suárez kom til Groningen fra Nacional i 2006, og Nevland forteller om en unggutt som etter språkproblemer i starten etter hvert imponerte alle.

– Det var nok vanskelig for ham å tilpasse seg i begynnelsen, men han var en glad og sosial gutt som likte å ha det gøy både på og utenfor banen. Jeg har egentlig bare positive ting å si om ham. Da han begynte å finne seg til rette så begynte han å prestere også, og da gjorde han ting som ingen andre kunne gjøre. Han var ett nivå over oss andre som var der, sier han.

– Han tok fort over som den store stjernen
Den da 19 år gamle uruguayaneren scoret ti ligamål for de grønne og hvite den sesongen, mens Nevland noterte seg for 13 nettkjenninger. Etter kun én sesong dro Suárez videre til storklubben Ajax.

– Han tok vel fort over som den store stjernen, for å si det sånn. Men jeg er veldig takknemlig for at han følte det slik som dette. Det er kjekt når han har kommet så langt som han har kommet og blitt en av verdens beste spillere.

– Kommer du til å kjøpe boken?

– Jeg må jo det nå, ler Nevland.

Siddisen spilte ytterligere en halv sesong i Nederland uten Suárez som spissmakker, før han halvveis i 2007/08-sesongen ble solgt videre til Fulham. Da var Suárez allerede godt i gang med en sesong som endte med 17 ligascoringer i debutsesongen for Ajax.

– Lærte ham alt utenom bitingen
Nevlands samspill med Suárez er velkjent, og da den norske tidligere Premier League-angriperen var på besøk i TV 2s Premier League-studio tidligere denne sesongen fortalte han også om sin tid sammen med verdensklassespissen.

– Jeg får ta litt av æren for ham. Jeg lærte ham alt utenom bitingen, sa han blant annet humoristisk den gangen.

Se Nevland fortelle om Sir Alex Ferguson og Luis Suárez i videovinduet øverst til høyre!