Masseslagsmål da Norge senket Latvia

Svært hissig stemning i fredagens landskamp i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Latvia - Norge 1-4:

Norges ishockeyherrer imponerende nok en gang og senket Latvia med 4-1 i fredagens oppgjør i firelagsturneringen i Stavanger.

Tre av scoringene var det høy klasse over, og spesielt Mats Trygg viste frem «kremmerhusarmen» med sine to herlige susere i midtperioden.

Men den overbevisende seieren havnet litt i skyggen av masseslagsmålet vel tre minutter inn i 3. periode. Kampen hadde hatt flere harde dueller og tilløp til slåssing i forkant, men det tok helt av i finaleperioden.

Se masseslagsmålet i videovinduet øverst!

Norge ledet komfortabelt 4-0 da Latvia reduserte ved Lauris Bajaruns 02.16 inn i perioden. De latviske spillerne samlet seg for å juble for scoringen, da Ole-Kristian Tollefsen skøytet forbi og dyttet inn i Armands Berzins. Latvieren svarte med å kjøre kølla rett opp i ansiktet på den norske Färjestad-spilleren, og sendte han ned i isen med en krysstakling.

Da tok det helt av.

Flere norske og latviske spillerne barket sammen og utvekslet knyttneveslag i flere sekunder, mens dommerne febrilsk forsøkte å stoppe det hele.

Tollefsen rakk å få inn et skikkelig knyttneveslag til, før dommerne klarte å roe gemyttene. Kampen fortsatte så uten flere hendelser, mens Tollefsen og Berzins begge måtte gå i garderoben med matchstraff.

Tommy Kristiansen var på sin side involvert i slåssing i midtperioden og måtte forlate isen med matchstraff allerede da. 

Han innrømmer at stemningen ble i overkant hissig i Stavanger.

– Latvia pleier å spille på kanten og da blir det ampert. Sånn er det noen ganger. I dag var kanskje vi litt på kanten også, sier han til TV 2.