Cardiff-sjefen: – Dæhli kan bli solgt eller lånt ut

Men Russell Slade sier at nordmannen også kan bli værende i Wales i flere år.

Spekulasjonene rundt Mats Møller Dæhlis framtid i Cardiff er enorme etter at han de to siste kampene ikke engang har vært i kamptroppen hos waliserne.

Tidligere denne uken uttrykte Øyvind Alsaker bekymring, og også i britisk presse er Dæhlis navn hyppig nevnt i det siste. På fredagens pressekonferanse måtte manager Russell Slade forklare hvorfor Dæhli er ute i kulden.

– Det kan hende at Mats blir solgt eller lånt ut, men det kan også hende han blir værende her i to år. Alle utfall er mulige. Her vi sitter så planlegger jeg ikke å la ham gå, og det vil koste mye penger hvis han skal dra, sa Cardiff-sjefen ifølge Wales Online, som fulgte pressekonferansen direkte på sine hjemmesider.

Les også: – Veldig urovekkende at Dæhli ikke er i Cardiff-troppen

Manageren avslørte at Dæhli har en er skade
Slade avslørte også at Dæhli er skuffet over spilletiden, men at han har en skade som plager ham.

– Mats er ikke så lykkelig som han kan være, fordi han ønsker å spille. Vi må få ham 100 prosent og så fortsette fra det. Han har en hofteskade som skaper problemer og ikke går hurtig bort. Som alle spillere må han være klar for å kjempe.

– Han har raske bein, kan finne rom og bare fordi han ikke er seks fot høy så trenger ikke det å tale imot ham. Jeg kan ikke se hvorfor han ikke kan tåle det fysiske aspektet, sa Slade til de som trodde at Dæhli ikke egner seg i Championship-fotball.

Keeper Marshall: – En av de mest hardtarbeidende jeg har sett
Den nye Cardiff-manageren bekreftet også at han skal møte Dæhlis agent Jim Solbakken for en prat om nordmannens fremtid.

– Jeg skal møte agenten hans, men jeg legger ikke for mye i det. Jeg har hatt møter med mange agenter og representanter, sa han.

Også Cardiff-keeper David Marshall var på pressekonferansen. Han skrøt voldsomt av sin norske lagkamerat.

– Han er en stor lagkamerat og en av de mest hardtarbeidende spillerne jeg har sett. Han har et stort talent og gjør det bra på internasjonalt nivå. Når han får muligheten, noe som bør være snart, vil han ta den. Jeg vet at han har en stor fremtid og jeg håper den er her, sa keeperen.