Til tross for kun én seier på sine siste elleve ligakamper, og 19. plass på Championship-tabellen, har ikke Wigan-manager Uwe Rösler gitt opp ambisjonen om å nå en play off-plass til Premier League. FOTO: NTB SCANPIX
Til tross for kun én seier på sine siste elleve ligakamper, og 19. plass på Championship-tabellen, har ikke Wigan-manager Uwe Rösler gitt opp ambisjonen om å nå en play off-plass til Premier League. FOTO: NTB SCANPIX

Uwe Rösler til TV 2: – Sikter mot play off

Uwe Röslers målsetting om opprykk for Wigan står fast. Men han innser at det må skje gjennom play off. 

Til tross for kun én seier på sine siste elleve ligakamper, og 19. plass på Championship-tabellen, har ikke Wigan-manager Uwe Rösler gitt opp ambisjonen om å nå en play off-plass til Premier League.

– Vi har ikke gitt opp play-off, slår tyskeren fast overfor TV 2 Sporten.

– Men slik det ser ut nå, blir nok direkte opprykk i tøffeste laget.

Til tross for en skuffende første tredel av sesongen, har spillet vist at Wigan fortsatt kan henge med. Topplaget Derby ble slått for snaut to uker siden, før Fulham var i kne, men kom tilbake og fikk uavgjort på et straffespark på slutten. Også mot Brighton i midtuka hadde Wigan fortjent bedre, men det tidlige ledermålet sørkystlaget fikk, holdt helt inn.

– Vi kommer fra tre gode kamper. Vi burde ha vunnet mot Brighton. Fulham også, men der var vi uheldige, mener Rösler.

Utfordringen i den TV 2-sendte kampen mot Bolton, kunne også vært enklere om den hadde blitt spilt for noen uker siden. Laget har fått ny manager i Neil Lennon, og nytt liv.

Tre seirer er det blitt på Lennons fem kamper i sjefsstolen, sist med et meget sterkt 3-0-resultat mot Cardiff i midtuka. Bolton er, til tross for god form, fremdeles under nedrykksstreken. Seier mot Wigan vil endre på det. Det vil faktisk føre Bolton forbi Uwe Röslers Wigan på tabellen.

– Bolton er i veldig god form under ny manager. Da vi møtte Fulham var de også laget med flest seirer i oktober. Det er kanskje litt uheldig, men samtidig er også vi i bedre form enn for noen uker siden. Vi fokuserer på oss selv, og vi kan slå alle. Men i denne ligaen kan man også tape mot alle.

– Det blir en intens kamp, men jeg tror ikke man får se fantastisk fotball, fastslår Rösler og melder om det som kan bli en typisk Championship-kamp.

– Vi kommer til en fiendtlig atmosfære. Begge vil prøve å presse frem feil hos motstanderen. Dette blir den tredje kampen på seks dager. Det kommer til å merkes utover i den andre omgangen. Da vil det åpne seg opp. Men jeg er redd det ikke kommer til å bli mange mål.

Med 17 scorede mål på de 16 første ligakampene, er det lett å se hvor skoen trykker.

– Vi scorer ikke nok. Det er angripernes ansvar, men ikke kun deres.

– Vi har investert mye i angripere, men de trenger tid til å tilpasse seg. Oriol Riera er fra Spania og Andy Delort fra Frankrike. Championship er et «eget dyr». Ligaen er veldig tøff og fysisk. og det kan ta tid å tilvenne seg det.

– Men ingen har lag råd til å ha gratispassasjerer. Alle må være med å bidra. Man kan slå topplagene og tape mot bunnlagene. Den som vil mest, vil vinne. Det er det dette dreier seg om, slår Rösler fast.

Så gjenstår det å se hvem som vil mest i kveld. Bolton sendte i alle fall en advarsel til samtlige Championship-konkurrenter med seieren over Cardiff i midtuka.

– Vi har noen glimrende fotballspillere i denne klubben, og det viste de mot Cardiff. Nå har vi satt standarden, og det er her lista skal ligge, slo Neil Lennon fast etter seieren mot Ole Gunnar Solskjærs tidligere klubb.