Slikket lagkameraten i ansiktet etter scoring

Midtukerunden i Championship hadde litt av hvert å by på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En spennende midtukerunde ga oss mange mål, en del kontroverser, og ikke minst flere spørsmål enn svar. Kan AFC Bournemouth henge med i toppen helt frem til sesongslutt? Vil Nottingham Forest finne formen igjen, eller vil Stuart Pearce bli den neste manageren som må finne en ny arbeidsgiver? Eller viktigst av alt for oss nordmenn, hvorfor i alle dager får ikke Mats Møller Dæhli spilletid i Cardiff City? Og hva synes egentlig Luke Hyam om å bli slikket i ansiktet av Luke Chambers?

Se video av situasjonen øverst!

For å starte med sistnevnte, er jeg rett og slett ikke sikker. Det pleier være vanlig når en ny manager kommer inn i en klubb, at han lar alle få vise seg frem, slik at han kan danne seg et eget inntrykk ut fra det som blir prestert på banen. Slik har det ikke vært med Dæhli, som nå plutselig er helt ute i kulden i Wales. Til tirsdagens kamp mot Bolton Wanderers valgte manager Russell Slade å stille med tre midtstoppere på benken, fremfor den norske juvelen. Kampen endte for øvrig med 0-3-tap, og etter kampen varslet Slade at det ville bli gjort en del endringer til helgens kamp. Forhåpentligvis er det gode nyheter for den norske landslagsspilleren.

AFC Bournemouth er den største positive overraskelsen i Championship for tiden. På tirsdag slo de Sheffield Wednesday 2-0 på vakre Hillsborough, og sikret seg dermed sin sjette strake seier i ligaen. Det har ført The Cherries helt opp på tabelltopp, og spørsmålet er om den unge manageren Eddie Howe kan holde de helt i toppen. Det tror jeg absolutt han kan klare, og det blir veldig spennende å se om de kan fortsette denne fine formen når de møter Middlesbrough i lørdagens TV 2-sendte toppoppgjør.

Middlesbrough har levert stødig og solid spill gjennom hele høsten, og ligger på 2. plass på tabellen med like mange poeng som Bournemouth. På tirsdag feide de Norwich City av banen med hele 4-0, og et potensielt opprykk blir allerede snakket om i gatene i Teesside.

Derby County og Ipswich Town vant sine respektive kamper denne runden, samtidig som Watford og Wolverhampton Wanderers tapte sine, og det gjør at tabellen er utrolig jevn i toppen. Fra Bournemouth på topp til Wolverhampton på sjetteplass skiller det bare tre poeng. Da er det artig å tenke på at lagene på de seks øverste plassene møter hverandre i helgens serierunde.

Runden ble avsluttet med to kamper onsdag kveld, hvor blant annet Nottingham Forest fortsatte sin elendige form hjemme mot Brentford. De lå under hele 0-2 til pause, og klarte ikke score mer enn ett mål i andre omgang. Det betyr at de nå har hele ni kamper på rad uten seier, og de har sluppet inn to eller flere mål i samtlige av deres seks siste kamper. Manager Stuart Pearce bør snart snu den vonde trenden, ettersom Forest-eier Fawaz Al-Hasawi ikke er en vanskelig mann når det kommer til sparking av managere.

Foran denne runden håpet jeg at vi ville få se flere nordmenn i aksjon sammenlignet med helgens runde, men slik ble det altså ikke. Mats Møller Dæhli ble som kjent vraket, og det samme gjorde hans lagkamerat Magnus Wolff Eikrem. Thomas Rogne er helt ute i kulden i Wigan Athletic, mens både Jonathan Parr og Joshua King gikk glipp av denne runden på grunn av skader. Den eneste nordmannen som spilte var Alexander Tettey, men han ble byttet ut i pausen da Norwich ble knust av Middlesbrough. Derfor blir det ingen kåring av rundens nordmann denne gangen.

Rundens spiller: Alex Mowatt (Leeds United)
- Det er ikke så mye å glede seg over for Leeds-fansen for tiden, men stortalentet Alex Mowatt klarer likevel gi supporterne noe positivt å snakke om. Midtbanespilleren har vært i klubben siden han var 9 år gammel, og nå ti år senere leverer han varene. Han scoret forrige helg, og på tirsdag vartet han opp med to nye fantastiske scoringer. Det var nok til å bli kåret til rundens spiller i tøff konkurranse med Daryl Murphy (Ipswich Town), Matt Mills (Bolton Wanderers), Simon Cox (Reading) og Grant Leadbitter (Middlesbrough)

Rundens scoring: Alex Mowatt (Leeds United)
- Den unge Yorkshire-gutten står ikke tomhendt igjen etter rundens kåringer. Hans første scoring i 2-2 kampen mot Charlton Athletic var det klasse over. Etter først ha klusset det litt til med mottaket, fikk han vendt opp og plassert ballen nydelig i lengste hjørne. En herlig scoring som var hakket penere enn Shaun Williams viktige utligningsmål for Millwall i deres kamp mot Blackburn Rovers.

Rundens corner: Bryan Ruiz (Fulham)
- Forrige helg fikk vi se Watford levere en herlig innøvd variant på et hjørnespark mot Millwall, og på onsdag sto Bryan Ruiz for en annen artig variant. Fulham lå under 1-2 hjemme mot Blackpool, og jaktet desperat et utligningsmål. Da skrudde den costaricanske angrepsspilleren ballen i mål direkte fra hjørneflagget. Enkelt og greit. .

Rundens kløne: John Ruddy (Norwich City)
- Man skal ikke langt tilbake i tid for å finne forrige gang John Ruddy fikk plass i Englands landslagstropp, men når man ser hans prestasjoner for tiden, skulle man ikke trodd at Ruddy hadde spilt på et såpass høyt nivå. Han har vært svak på langskudd i sesongstarten, og generelt ikke overbevist noe særlig. På tirsdag måtte han plukke ut fire baller fra egne nettmasker, og det fjerde målet regisserte han på egenhånd. Han skulle ut å plukke et innlegg, men klarte på en eller annen måte miste ballen. Slike prestasjoner gir deg prisen som rundens kløne.

Rundens Cellino: Massimo Cellino (Leeds United)
- Leeds Uniteds eksentriske eier er en veldig spesiell mann. Han hater tallet 17, og mener det bringer ulykke. Dette har ført til at han tidligere har fjernet tallet fra seteradene på stadion til Cagliari, og samtidig er det ingen Leeds-spillere som får lov til å ha 17 på drakten sin. Derfor er det ganske ironisk at Leeds nå ligger på 17.plass på tabellen med 17 poeng og 17 scorede mål. Ingen bør fortelle Cellino at 17.serierunde skal spilles til helgen.

Rundens wrestler: Darren Pratley (Bolton Wanderers)
- Kyle Lafferty viste frem sine kampsportferdigheter i forrige serierunde da Norwich City slo Bolton Wanderers, og denne uken var det Darren Pratley som fikk vise litt muskler. Han ble irritert på den unge urokråka Ravel Morrison, og svarte med å dra han ned i bakken. Etter litt krangling fikk de begge tildelt et fortjent gult kort.

Rundens Feiring: Luke Chambers (Ipswich Town)
- Noen spillere velger å feire mål ved å ta av seg drakten, ta salto eller rett og slett bare slenge seg på magen. Ipswich-spiller Luke Chambers hadde en litt annen variant da han skulle feire scoringen til lagkamerat Daryl Murphy på tirsdag. Han valgte nemlig å slikke lagkamerat Luke Hyam i ansiktet. Kanskje er det en ny trend vi snart får se?