Velter seg i VM-luksus: Bli med inn i Carlsens suite

Får boltre seg på 125 kvadratmeter, mens Vishy Anand må nøye seg med 65.

Sotsji (TV 2): Mens Vishy Anand må dele 65 kvadratmeter med sin kone under VM, får Magnus Carlsen luksusbehandling i Sotsji. 

– Magnus bor i presidentsuiten, forteller assisterende daglig leder ved Radisson Blu Paradise Resort, Artyom Mandibura, til TV 2, dagen før Carlsen selv ankommer.

Som regjerende verdensmester hadde 23-åringen nemlig førstevalget da hotellrom skulle deles ut, og var ikke i tvil om hvilket han ville bo på.

– Vi valgte selvfølgelig det beste, smiler manager Espen Agdestein.

– Ekstra fint å sitte i boblebadet

Suiten til Carlsen består av 125 kvadratmeter, som han får boltre seg på helt alene. Hotellrommet består en stor stue, eget kjøkken, stort soverom med boblebad, lekkert bad, og en gigantisk veranda. Herfra har nordmannen fantastsik utsikt både mot Kaukasusfjellene og svartehavet.

– Det er ekstra fint å sitte i boblebadet og nyte utsikten, sier Mandibura, som også kan fortelle at de har hatt flere bryllup på den enorme verandaen.

Den gjennomsnittlige prisen for hotelluksusen er 100.000 russiske rubler per natt, som tilsvarer nesten 16.000 norske kroner. 

– Jeg tror Magnus er veldig fornøyd. Det er nytt og fresh og utsikten er veldig vakker, sier Agdestein.

Kravitz bodde i samme suite

Og Carlsen kan med god grunn føle seg som en ekte rockestjerne.

– Det har bodd flere kjendiser her, blant annet Lenny Kravitz for noen uker siden, forteller Mandibura.

Men det spørs nok om det blir like mange sene nachpiel i presidentsuiten så lenge Carlsen okkuperer den.

– Det viktigste er å ha et rom han kan slappe av og sove godt i. Man blir sliten etter et parti, og da er det fint og ha et sted man trives og kan spise en god middag med temaet, sier Carlsen-manageren.