MY PRECIOUS: Cristiano Ronaldo ble utdelt gullstøvelen i Madrid onsdag. REUTERS/Sergio Perez  (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
MY PRECIOUS: Cristiano Ronaldo ble utdelt gullstøvelen i Madrid onsdag. REUTERS/Sergio Perez (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)

Cristiano Ronaldo: – Jeg ønsker å bli tidenes beste

Onsdag mottok han gullstøvelen. Nå åpner han for å forlenge Real-kontrakten.

Meningene om hvem som er tidenes beste fotballspiller er mange. Maradona og Pele regnes av mange som de største, men de har fått knivskarp konkurranse av Lionel Messi  (27) og Cristiano Ronaldo (29).

Mange mener Messi og Ronaldo alt har overgått det som er av fotballegender, men de lærde strides - og vil nok gjøre det i lang tid.

– Vil bli tidenes beste

Cristiano Ronaldo vil imidlertid gjøre alt han kan for at så mange som mulig vil ha portugiseren på toppen av sin liste.

– Jeg har ikke lyst til å tenke på det ennå. Selvsagt har alle sin egen mening, men jeg ønsker å bli tidenes beste og jeg vil forsøke å få det til å skje, sier han til AS.

– Alle har sin mening, men i mitt hode ønsker jeg å være den beste og jeg kommer til å komme dit. Jeg skriver min egen historie steg for steg. Når jeg legger opp ønsker jeg å se om jeg vil være blant tidenes beste, og det er jeg sikker på at jeg vil være, fortsetter Cristiano Ronaldo.

Ballon d'Or, eller gullballen, deles ut til den som har vært best i verden. På spørsmål om han mener han har fått for lite priser, svarer Real Madrid-stjernen noe kryptisk.

– Jeg ønsker ikke å snakke om det, fordi Ballon d'Or vil deles ut i januar. Alt går bra og jeg scorer en del mål. Det beste er å svare de som har meninger om fotball og de som bestemmer på banen, sier han.

Ble tildelt gullstøvelen

Han har banket inn vanvittige 17 mål på ni kamper i La Liga så langt denne sesongen, noe som er ti mål mer enn Lionel Messi.

I tillegg toppet han toppscorerstatistikken i Mesterligaen suverent forrige sesong, ved å banke inn 17 mål på elleve kamper da Real Madrid vant fotballverdenens gjeveste klubbturnering.

Han ble også toppscorer i La Liga med sine 31 mål, noe som var tre mål mer enn Messi. Onsdag ble han tildelt gullstøvelen for bragden som den mestscorende i europeisk fotball.

Det er en pris han deler med Luis Suárez, som banket inn 31 mål for Liverpool.

– Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen, jeg kunne ikke vunnet gullstøvelen uten dem. Jeg vil også takke min familie, fansen og klubben for å gi meg muligheten for å spille for verdens beste klubb. Jeg liker individuelle utmerkelser, og jeg jobber hardt for å få dem. Det er en spesiell dag, sier 29-åringen til AS.

Tar ikke gullballen for gitt
Men Ronaldo blir likevel ikke overrasket dersom han ikke får gullballen.

– Ingenting overrasker meg. I løpet av de siste seks, sju eller åtte årene har ingenting overrasket meg. Du må være klar for ethvert scenario. Jeg er veldig fornøyd, så jeg skal ikke være en hykler: Jeg ønsker å vinne en tredje Ballon d'Or, men jeg er ikke besatt av det. Det er masse tid igjen, og ting går bra, sier Cristiano Ronaldo.

Og portugiseren har ingen planer om å gi seg med det første.

– Jeg ønsker å bli her til kontrakten min med Real Madrid går ut, og da vil jeg være 33 år. Da får vi se om presidenten ønsker å ha meg her i noen flere år, sier 29-åringen.