I KULDEN: Mats Møller Dæhli har fått svært lite spilletid etter at Ole Gunnar Solskjær forsvant fra Cardiff.  AFP PHOTO/ANDREW YATES
I KULDEN: Mats Møller Dæhli har fått svært lite spilletid etter at Ole Gunnar Solskjær forsvant fra Cardiff. AFP PHOTO/ANDREW YATES

– Veldig urovekkende at Dæhli ikke er i Cardiff-troppen

Øyvind Alsaker er bekymret for at Mats Møller Dæhli er overflødig i Cardiff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en oppløftende start i Cardiff har det meste gått på tverke for Mats Møller Dæhli de siste ukene. 19-åringen er havnet helt ute i kulden i Cardiff. Siden Ole Gunnar Solskjærs exit har Dæhli spilt 20 minutter. De to siste kampene har ikke manager Russell Slade funnet plass til nordmannen i troppen en gang.

Bekymret landslagssjef
Fra tribuneplass har Dæhli sett Cardiff slå Leeds 3-1 og tape 0-3 for Bolton. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er bekymret for fremtiden til talentet.

– Det er urovekkende, sier han.

– Han var en del av Solskjær-prosjektet. Da det prosjektet ble gruslagt var det klart at han lå dårlig an. Samtidig var han i hvert fall en av spillerne Solskjær hentet som var involvert. Dæhli spilte og hadde mange beundrere blant fansen. Det gjør det litt overraskende, sier Alsaker.

– Jeg kan tenke meg at en ny manager ville se på ham som en joker mer enn en som starter hver kamp. Når man ikke er med i troppen er man overflødig. Det er selvfølgelig veldig urovekkende for ham, legger han til.  

Også landslagssjef Per-Mathias Høgmo er bekymret.

– På generelt grunnlag ønsker jeg at spillerne skal spille fast. Over tid bør Mats spille fotball. Det er vi alle enige om, sier Høgmo.

– Er du overrasket over det som skjer med Dæhli?

– Det er viktig å se helhetsbildet. Det er Championship. Men jeg tror ikke vi skal dramatisere det mer enn å registrere at han per i dag ikke er i varmen, sier Høgmo.

Forbigått av Ødegaard
Møller Dæhli var den store snakkisen da Per-Mathias Høgmo tok over landslaget. I løpet av et drøyt år er Dæhli havnet i skyggen av romkameraten Martin Ødegaard.

– Ødegaard er fire år yngre og er kommet veldig mye lenger. Det gjenstår å se om han havner i en av verdens beste klubber, og hvordan han klarer det. Ødegaard er jo regnet som et av verdens største talenter, og der har aldri Møller Dæhli vært. Det er forskjell på talentet til de to spillerne, sier TV 2-kommentatoren.

Alsaker tror at Dæhli fort forsvinner til en annen klubb i januarvinduet. 

– Hvis ingenting skjer før januar, er det kanskje mulig for ham å bli enig med klubben om å flytte på seg. Vi må være realistiske når vi tenker på Mats Møller Dæhli. Han er jo en bra spiller, men han er jo ikke en fantastisk spiller. Begeistringen for Møller Dæhli i Norge henger sammen med at han har en litt unorsk stil. Han er en teknisk type Norge tørster etter. Men å være fotballspiller på høyt nivå er mye mer enn det. Vi har sett på landslaget at han har klare begrensninger når det kommer til defensiv jobbing, sier Alsaker og trekker paralleller til Juan Mata i Chelsea.   

– Han var Chelseas beste spiller i to år på rad. Så kom det inn en ny manager som stilte andre krav. Da ble han solgt, og han sliter med å få plass i Manchester United. Det forteller litt om det fysiske aspektet som kreves i dag.

– Må ikke begrave Dæhli
Selv om Møller Dæhlis umiddelbare fremtid ser mørk ut, tror Alsaker at 19-åringen fort kan få karrieren på rett kjøl igjen. 

– Se på Raheem Sterling og hvor mye han har svingt etter gjennombruddet for to år siden. Han var nesten helt ute i et år, og han er bare 19. Vi må ikke begrave Møller Dæhli fordi han får en nedtur. Det tror jeg blir alt for enkelt, avslutter kommentatoren.