GUL OG BLÅ: En forslått Mary Niland måtte tirsdag møte i retten etter at hun mandag tok seg inn i ekskjærestens hus. Foto: CBS
GUL OG BLÅ: En forslått Mary Niland måtte tirsdag møte i retten etter at hun mandag tok seg inn i ekskjærestens hus. Foto: CBS

Mary (26) trodde at innbruddet skulle gå knirkefritt – det kunne ikke ha gått verre

Mary Niland hadde ikke fått med seg at eksen hadde fått ny kjæreste. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boston-kvinnen Mary Niland (26) risikerer fengsel etter at hun mandag brøt seg inn hos ekskjæresten og det som skal være den nye kjæresten hans.

Mary hadde ifølge tiltalen ingen anelse om at ekskjæresten, som har jobbet i politiet i en årrekke og er en dreven kampsportutøver, hadde fått seg ny kjæreste.

Gul og blå, og med en real blåveis, møtte Mary opp i retten tirsdag for å svare for det påtalemyndighetene mener var et innbrudd.

– Frøken Niland, som er hans tidligere kjæreste, tok seg uinvitert inn i hjemmet hans og snek seg inn på soverommet hvor han sov sammen med en annen kvinne, sa aktor Elizabeth Burke i retten ifølge CBS Boston.

Rullet ned trapp

Videre sa aktor at Mary gikk til angrep på ekskjæresten, trolig på grunn av sjalusi.

– Han antydet at hun var krakilsk, og hun begynte å slå både han og hans kvinnelige selskap som lå i senga. Huseier fortalte politibetjenter at han hoppet ut av senga og prøvde å få kontroll på frøken Niland, og at hun i kampens hete falt ned trappa. 

Etter fallet skal han ha ringt det amerikanske nødnummeret 911 og tryglet om hjelp.

Marys advokat nekter for alt

Advokaten, Justine Whelan uttalte at Mary mener at hun bor i det aktuelle huset, og at hun bokstavelig talt tok kjæresten på senga. 

– Dette handler ikke om at hun prøvde å angripe disse menneskene. Ser man på skadene hennes, ble hun slått. Hun ble slått i ansiktet med en knytneve. Hun kom hjem etter en kveld på byen, og hun fant en kvinne i senga til kjæreste. Så gikk kjæresten hennes til angrep. 

Marys ekskjæreste er ikke tiltalt for noe, og derfor er han ikke blitt navngitt i amerikansk presse.

Politiet i Boston opplyser i en pressemelding at de etterforsker saken internt.  

5. januar må Mary Niland møte i retten igjen, hvor hun kan bli dømt til fengsel for innbrudd og legemsbeskadigelse.