LYKKELIG FAMILIE: Aminah Hart og datteren Leila smiler sammen med Leilas donorfar Scott Anderson. Aminah falt pladask for Scott etter fødselen. Foto: «ABC's Australian Story»
LYKKELIG FAMILIE: Aminah Hart og datteren Leila smiler sammen med Leilas donorfar Scott Anderson. Aminah falt pladask for Scott etter fødselen. Foto: «ABC's Australian Story»

Fikk barn sammen
– så møtte de hverandre

– Dette er et moderne eventyr, sier australske Aminah Hart (45) om dette helt spesielle forholdet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skal godt gjøres å få barn med en kjæreste du aldri har møtt, men Melbourne-kvinnen Aminah Hart (45) har fått til akkurat det.

I 2011 bestemte en nyskilt Hart, som den gang var 42 år gammel, seg for å ta kontakt med en klinikk og bli befruktet med sæd fra en anonym mann.

Hun ønsket seg desperat et barn før hun ble for gammel, og allerede etter første forsøk ble hun gravid. 

– Det høres ikke særlig romantisk ut, men på en slags måte så er det jo det, sier Hart i det australske TV-programmet «ABC's Australian Story». Episoden har navnet «Slik møtte jeg faren din».

I den populære serien forteller Hart at hun vokste opp hos en alenemor, og at barndommen var idyllisk. Likevel var hun forberedt på at et liv som alenemor langt ifra ville bli en dans på roser. 

– Jeg visste godt at det ikke bare ville være enkelt å være alenemor, men det kunne la seg gjøre, sier Hart i programmet.

Skjønte ingenting av jentas hårfarge

Hun lot seg befruktes av sæd av en anonym donor som i dokumentene hun fikk se beskrev seg selv som «glad og sunn».

Hart likte beskrivelsen, og mente at det var nøyaktig slik hun ville beskrevet seg selv.

For to år siden kom lille Leila til verden. Til stor forbløffelse for den nybakte mammaen, var den nyfødte jenta blond. Aminah har indiske aner, og er mørk i både hud og hår.  

– Jeg tenkte at det var helt umulig at jeg kunne ha født en blond baby. Svarte kvinner får da ikke hvite barn.

En nysgjerrig Aminah begynte å lete etter barnefaren. Hun var redd for at Leila ville få vansker med å ikke vite hvem sin biologiske far er.

Ifølge australsk lovgivning skal anonyme sæddonorer gi særskilt tillatelse til at de kan kontaktes før barnet har fylt 18 år. 

Plutselig kom det en e-post...

Leilas far, kvegfarmeren Scott Anderson, hadde ikke reservert seg mot å bli kontaktet før barnet var blitt voksent, og kunne derfor bli kontaktet når som helst. Likevel hadde han sett for seg at han eventuelt ville bli kontaktet når barnet var blitt stort. 

Ut av det blå dukket det opp et bilde av lille Leila i Scotts mailboks, og først skjønte han ingenting.

– Det var helt uvirkelig, sier Scott i TV-serien.

Scott, som fra før var far til ei jente på fire år, sa ja til å møte jenta og Aminah Hart, og så skjedde det store: Han falt pladask for Aminah, og følelsene var gjensidige. 

– Hun var det vakreste mennesket jeg hadde møtt, sier Scott om Aminah.

Scott var gift, men skilte seg i ekspressfart for å kunne være sammen med Aminah og datteren deres. De to har nå holdt sammen i litt over et år, og deler nå ansvaret på to små barn. 

– Å  ha et donorbarn som det siste barnet i familien er en svært moderne tvist, er det vel ikke? Det er et moderne eventyr, sier Aminah og ler.