PÅ GÅRDEN: Varaordfører Olav Harald Ulstein, Frp. Foto: TV 2
PÅ GÅRDEN: Varaordfører Olav Harald Ulstein, Frp. Foto: TV 2

Ordføreren (H) slakter varaordfører Farmen-Olavs (Frp) oppførsel

Ordfører Petter Lyshol mener politikerkollegaen ødelegger kommunens omdømme, etter at seere over hele Norge fyller Sykkylven kommunes epost-boks med rasende meldinger om Farmen-Olavs oppførsel.

Kunstner og varaordfører for Fremskrittspartiet i Sykkylven kommune, Olav Harald Ulstein (51), har skapt sterke reaksjoner i løpet av sin deltakelse i «Farmen». Han har blant annet lurt unna mat fra de andre deltakerne og trukket i trådene i et kynisk spill. I søndagens episode skjelte han ut deltaker Finn Olav Odde (56).

Og reaksjonene på deltakelsen, det får Sykkylven kommune i Møre og Romsdal, merke. På kontoret sitter Høyre-ordfører Petter Lyshol og åpner epost etter epost med sinte meldinger fra seere fra hele Norge. 

– Dette har reist en del spørsmål i kommunen. Vi har fått veldig mange henvendelser fra folk i hele Norge som reagerer på hans oppførsel og som lurer på hvem som har gitt han lov til å delta. Men vi kan ikke bestemme hva folk gjør utenfor vervet, sier ordføreren.

Kommunen har fått mye kritikk

– Tror du hans deltakelse svekker tilliten til kommunen?

– Ja, det tror jeg. Vi har fått mye kritikk, hele gjengen. Som en offentlig person må man tenke over hva man sier og hvordan man oppfører seg. Det han har gjort på «Farmen» har blitt oppfattet som negativt, sier ordføreren.

– Jeg skjønner at dette bare kun er et spill, men jeg kunne ønske at han tenkte mer på hva han sa, og at han ikke hadde oppgitt at han var varaordfører. Dette kan ikke vi gå god for. Hele kommunen blir dratt inn i dette uten at det er vår skyld, sier han.

– Visste dere hva han var med på?

– Dette var ikke noe som ble tatt opp med oss. Vi visste ikke hva det innebar, sier Petter Lyshol.

Skjønner at folk reagerer

Olav Harald Ulstein har forståelse for at folk ikke likte utspillene han kom med i søndagens episode. 

Da fikk han et raseriutbrudd mot deltaker Finn Olav Odde (56) da hans allierte, Frank Tore Aniksdal (44), havnet i tvekamp.

– Finn er en ynkelig og motbydelig mann slik jeg har lært han å kjenne, så jeg håper Frank blir, sa han, da han mente at Finn Olav ikke holdt en avtale de hadde inngått seg imellom.

– Jeg skjønner at folk reagerer. Det er vanskelig å forstå hvorfor jeg kommer med så harde ord. Men jeg ble dolket i ryggen selv om vi hadde tydelige avtaler, og det var ynkelig gjort. Jeg kunne ikke noe for det, sier Olav Harald Ulstein, og legger vekt på at han ikke selv ønsket å bli omtalt som varaordfører.

– Bare et spill

Det at han stakk til seg ekstra mat, mener han at han ikke var alene om.

– Det er tross alt et spill. Jeg tror alle før eller siden spiser noe de ikke skal, bare at noen gjør det foran kamera, og andre gjør det i skjul, på markedet eller mens de lager mat. 

– Jeg håper og tror at folk forstår at dette er underholdning og at det ikke viser hvordan jeg er som min rolle som varaordfører, sier han.

Se Farmen på TV 2 Sumo! (Krever innlogging)