Dette vil Frank Tore (44) bli husket for i Farmen

Her er høydepunktene fra årets mest kontroversielle Farmen-deltaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble Farmens mest omdiskuterte deltaker slått ut av konkurransen.

Frank Tore Aniksdal (44) fra Jæren har stått for mye latter, frustrasjon og irritasjon i årets sesong.

Listen over ting han har gjort er lang, men mest av alt vil han nok bli husket for disse hendelsene:

Tvang jentene til å vaske

Da Frank Tore kom inn på gården introduserte han seg selv som en villmann. 

– Jeg gjør ikke husarbeid. Det er damene sin jobb. Jeg kan mye, men ikke å vaske, sa han.

Ved første anledning tvang han damene til å vaske klærne sine.

– Jeg skal ha fordeler for å være storbonde. Jeg skal få vasket alle klærne mine, og hvis dere sier nei så er det rett ut i kamp, sa han.

Totalt uenig med Finn Olav

Allerede første uke slo det gnisninger mellom ham og erkerivalen Finn Olav Odde (55). Finn Olav ble utnevnt som storbonde første uke på Farmen, og Frank Tore så seg fort lei på lederstilen hans.

– Han går og maser og tyter hele dagen. Hadde vi hatt et vanskeligere oppdrag, tror jeg ikke vi hadde kommet i havn. I hvert fall ikke hvis jeg ikke hadde hjulpet ham, sa Frank Tore den gang.

Det endte med at de røyk i tottene på hverandre etter få dager.

Sluntret unna arbeidet

I løpet av Farmen har Frank Tore jobbet etter eget tempo. Det har vært mange unnskyldninger for å slippe arbeid. Allergi mot bier og vond rygg har vært blant grunnene. Men det kom fort frem at det ikke var så dårlig stelt likevel.

– Jeg har litt vondt i ryggen, men jeg kommer til å legge på litt ekstra så det ikke blir så masete på gården. Det er noe positivt med denne ryggen også, sa han lurt.

Rasistiske uttalelser

Da årets utfordrere ankom gården klarte han å lage litt ekstra rabalder. Han la ikke skjul på hva han tenkte da han så at Banthata Mokgoatsane var mørkhudet.

– Og så hadde dere med en fra... En kullsvart, hadde dere med dere. Men han hørtes koselig ut, sa han i den forbindelse.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, også blant deltakerne på gården. Men etter hvert som Frank Tore ble bedre kjent med Banthata endret han holdning.

– Når det gjelder Banthata, som jeg holder litt avstand til, så har holdningen min kanskje endret seg bittelitt. Det var kjekt å omgås den type folkeslag, sa Frank Tore.

Drepte hanen

Med flere nyinnflyttede på gården synes Frank Tore det ble mye mas, og bestemte seg for å sove på låven. I løpet av natten tok han det drastiske skrittet og drepte hanen, fordi den forstyrret nattesøvnen hans.

Frank Tore og Olav Harald Ulstein fikk utfordreren Tove Bismo til å utforske hanen, for å finne dødsårsaken – vel vitende om hva som egentlig har skjedd.

– Hvis en ser bort fra teoriene som Tone har, så har vi et helt annet rovdyr på gården. Det rovdyret går i tresko, og kommer fra Jæren – det er ingen tvil om det, sa Olav Harald.

– Simpel drittsekk

Gnisningene mellom Frank Tore og Finn Olav nådde klimaks i sjette uke, da de endelig skulle møtes i kamp. Olav Harald beskrev tvekampen som «finalen midt i konkurransen». 

Alle forventet at Finn Olav skulle velge tautrekking, og Frank Tore hadde brukt de foregående ukene til å lade opp med mye trening i skogen, samt lure unna både kjøtt og egg for å få i seg proteiner.

Skuffelsen var stor da Finn Olav valgte kunnskap, og Frank Tore kalte ham en «simpel drittsekk».

Driter i kritikken

Mange har ment noe om Frank Tore gjennom hans tid på Farmen, på både godt og vondt. Selv har han bare fått positive tilbakemeldinger, og kritikken bryr han seg ikke noe om.

– Jeg driter i det, og sier det jeg mener. Jeg kommer alltid til å si min mening, så får jeg heller ta konsekvensen etterpå. Det er så mange som ikke tør å si hva de mener, for de er redde for å få kritikk. Det synes jeg er galt, sa han i forbindelse med exiten.

Ny episode av Farmen ser du allerede mandag på TV 2 kl. 21.40. Har du gått glipp av noe, kan du se alle episodene på TV 2 Sumo (krever innlogging).