Kyllinglår i pitabrød. Foto: TV 2
Kyllinglår i pitabrød. Foto: TV 2

Kyllinglår i pitabrød

Og oksehalekraft

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskriftene er ved Karla Siverts, mesterkokk, Smalhans

 

Kyllinglår:

 4 store kyllinglår

krydres med chiliflakes, salt, pepper
nøytral olje
Sitronzest fra 1 sitron
1 neve finhakket persille

Sett ovnen på 230 grader, skru ned til 180 når du setter kyllingen inn.
Stek i ca 30 minutter.
Hvil i hvert fall 10 minutter
Ta først av skinnet.
Ta så av beinet, kutt opp i strimler.
Legg kyllingskinnet på et bakepapir på et brett, stek på 150 grader til det er skikkelig sprøtt.

Stek opp kyllingen i varm panne med nøytral olje, krydre godt!
Digg i salat, i pitabrød, og i stedet for kjøttdeig i tacoen!

Hjemmelaget pitabrød:


4,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
10-11 dl hvetemel
1 ss sukker


1. Rør ut gjæren i litt av vannet. Når gjæren er oppløst, tilsetter du resten av vannet, oljen og saltet.

2. Ha deretter i sukkeret og nesten alt hvetemelet. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin til den er smidig og fin. Ha i litt mer hvetemel hvis det trengs. Kjør i minst 10 minutter, eller kna så lenge du orker!

3. La deigen heve under plast i rundt 30 minutter. Del så deigen i 12 emner og trill til boller. La bollene heve noen minutter under plast.

4. Kjevle ut bollene så de blir runde og flate. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. La pitabrødene etterheve minst 10 minutter før du steker dem midt i ovnen på 250 grader. Etter noen minutter vil pitabrødene blåse seg opp og det vil danne seg en luftlomme inni.

5. Stek i 8-10 minutter, følg med på slutten så de ikke blir brent! Avkjøl på rist.

Oksehalekraft:


2 kg oksehaler
2 løk delt i 8
1 ss solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
10 svarte pepperkorn
1 rød chili, grovhakket
1 ss tomatpure
2 knuste hvitløksfedd
2 laubærblad
1 stor grovkuttet gulrot

Brun oksehalene i ovnen på 230 grader i 20-30 min.
Stek løken, hvitløken og tomatpureen i oljen på høy varme mens du rører i 5-10 minutter. Ha i resten av ingrediensene, også oksehalene!
Fyll opp med kaldt vann og kok opp.
La det så stå og småputre i 3-4 timer, til kjøttet på oksehalene løsner.
Husk å skumme av kraften iblandt.
Sil av kraften.
Kok den ned til den begynner å tykne hvis du vil bruke den til saus.
Plukk av kjøttet på oksehalene.
Ta gjerne med fett, det gir bare smak, men pass på at det ikke kommer med brusk!