KLAR FOR BEITOSTØLEN: Petter Northug jr. vil gå rennene i langrennsåpningen på Beitostølen. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR FOR BEITOSTØLEN: Petter Northug jr. vil gå rennene i langrennsåpningen på Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug går alle rennene på Beitostølen

Petter Northug ønsker å gå så mange renn som mulig før Falun-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis Petter Northug (28) føler at kroppen er bra, går han alle de tre rennene under langrennsåpningen på Beitostølen senere denne måneden.

Fredag 21. november er det 15 kilometer klassisk, dagen etter er det 15 kilometer skøyting og søndag er det sprint klassisk.

– Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg at han deltar i alt på Beitostølen. Petter liker å konkurrere, og han har god erfaring med å gå skirenn. Selv om ikke alle renn er like viktig, er det god trening i å gå renn, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til NTB.

– Petter er velkommen
Etter at avtalen med Norges Skiforbund ble endelig spikret sent lørdag kveld, ble det også litt enklere å snakke om det sportslige opplegget.

– Det blir godt å slippe alle spørsmålene om representasjonsavtalen. Nå kan vi for alvor fokusere på det sportslige. Vi har kunnet gjort det til nå også, men uansett er det godt at ting har satt seg, sier Kveen.

Et av de omstridte punktene i Northugs avtale med Skiforbundet var skikongens mulighet til å selge egne klesprodukter. Mandag var kleskolleksjonen hans i salg. Den må bort fra butikkhyllene om tre uker.

Northugs representasjonsavtale strekker seg fra 24. november til 7. april. Det gjør at han kan gå for Norge i VM og verdenscup kommende sesong. I avtaleperioden kan ikke Northug reklamere for egne sponsorer. Det innebærer at hovedsponsor Coop ikke kan selge Northug-produkter som konkurrerer med skiforbundets samarbeidspartnere.

Skiforbundet ønsket opprinnelig at avtalen skulle strekke seg fra 1. november til 30. april, mens Northug ville ha en kortere periode. Til slutt møttes de på halvveien. Northugs navn og logo er trykket på klærne.

I Sverige er man glade for at Petter Northug kommer til å gå VM i Falun.

– Det er bra det hele er avgjort. Dette har jo versert lenge, også i mediene. Petter er velkommen, sier VM-direktøren Sven von Holst til NTB.

Drar ekstra tilskuere
Han er nå sikret langrennssportens største navn til start en rekke ganger i mesterskapet til vinteren. VM går i perioden 18. februar til 1. mars.

– Hva betyr Northug-avklaringen for dere?

– Det er vanskelig å spekulere i, men Petter drar nok noen ekstra tilskuere. Jeg vil likevel si at det for tiden er mange flotte stjerner både fra Norge og Sverige i langrenn også utenom ham.

Hadde VM gått i et annet land enn Sverige, er det usikkert om Northug hadde signert avtalen med skiforbundet

Sist lørdag kom Petter Northug tilbake fra høydeoppholdet i Val Senales. Egentlig skulle hjemreisen derfra ha skjedd tidlig denne uken. (©NTB)