MISTET MYE TRENING: Ståle Sandbech ligger bak skjema etter at en virussykdom har herjet i kroppen hans i to måneder.
MISTET MYE TRENING: Ståle Sandbech ligger bak skjema etter at en virussykdom har herjet i kroppen hans i to måneder.

OL-helten har slitt med mystisk virus

– Jeg er drittlei av å være syk, sier Ståle Sandbech.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): En virussykdom har spolert sesongoppkjøringen til Ståle Sandbech. Sølvvinneren fra Sotsji har ikke trent for fullt siden slutten av august.

– Jeg har vært syk over lang tid nå, og skulle gjerne hatt litt mer tid på snø, innrømmer Ståle Sandbech overfor TV 2. 

Syk i to måneder
21-åringen som tok sølv i slopestyle i OL i vinter har fått sesongoppkjøringen ødelagt av sykdom, og er blitt tvunget til å slappe av. 

– Jeg har jo ikke fått trent noe særlig egentlig. Noen gode dager innimellom, men ingenting sammenhengende. Så jeg har slappet av mye, sett på God morgen Norge og drukket kaffe, smiler han. 

Sandbech ble syk i forkant av sesongens første konkurranse i Australia i slutten av august. Etter det har han kun fått inn to uker med lett trening, etter flere tilbakefall. 

– Jeg begynte å bli bedre før vi dro til New Zealand et par uker etter Australia, men så ble jeg syk igjen. Reiste hjem igjen når jeg begynte å bli frisk, men den flyturen tok vel knekken på meg. Så jeg ble syk igjen, og kroppen er vel kanskje litt nedbrutt nå, sier Sandbech. 

– Må ikke bli syk igjen

Han er likevel optimistisk med tanke på sesongen som kommer.

– Jeg har fått kjørt litt for lite snowboard og trent litt for lite, men det ligger jo i hodet. Det er bra jeg ikke driver med en kondisjonssport. Jeg har nok av tid til å få på snø fremover. Jeg må bare ikke bli syk igjen, understreker Rykkin-gutten.

Han har ikke fått noe ordentlig svar fra legene på hva som har plaget han, men nå er blodprøvene gode og Sandbech er optimistisk. 

– Jeg er drittlei av å være syk, men nå tror jeg at jeg endelig har blitt frisk. Jeg må bare være litt forsiktig med hygiene og sånne ting før jeg har blitt skikkelig frisk. Så forhåpentligvis reiser jeg ned til Østerrike om noen dager for å kjøre snowboard igjen, sier han og krysser fingrene. 

– Større press denne sesongen

21-åringen innrømmer at det er stor forskjell på inngangen til denne sesongen, enn hva det var før han tok OL-sølvet i Sotsji. 

– Jeg føler litt mer press, for etter OL er det mange flere folk som ikke er innenfor snowboardbransjen som forventer ting. Nå er jeg liksom ikke han unge som er på vei opp, nå er jeg faktisk blant de øverste, innrømmer han. 

Forrige sesong vant han verdenscupen sammenlagt for andre året på rad, fikk med seg to bronsemedaljer fra X Games, sølv fra OL og US Open og vant to mindre konkurranser.

Selv om sesongoppkjøringen har vært trøblete nedjusterer ikke Sandbech målsetningene. 

– Det er ikke noe vits i å sette seg lave mål, for da kommer du ikke høyere enn målene dine mest sannsynlig. Så det er jo dette X Games-gullet jeg går for. Jeg jakter etter følelsen av å stå på toppen av pallen. Det er en sinnsykt bra følelse, og den skal jeg fortsette å lete etter, avslutter han. 

Vis flere