Etter flere måneder høyt oppe på registreringsstatistikken, har det nå bremset kraftig opp. I oktober sank tallene for tredje måned på rad - og endte på mindre enn 40 registrerte biler.
Etter flere måneder høyt oppe på registreringsstatistikken, har det nå bremset kraftig opp. I oktober sank tallene for tredje måned på rad - og endte på mindre enn 40 registrerte biler.

Bråstopp for Tesla-salget 

Samtidig faller prisene i bruktmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Salgstallene for oktober er nettopp sluppet - og det er ingen tvil om at en av årets storselgere, nemlig Tesla Model S, ser ut til å ha gjort sitt for i år. De to siste månedene har antall leverte biler gått en vei - nedover.

Totalt er registrert over 5.600 Model S i Norge. Av disse er 3.570 levert i år. På det meste ble det registrert 1.493 biler på en måned. Det var i mars. Men fra og med juli har tallet vært under 200 - og i oktober endte det på under 40.

Les også: Tesla: - Nei, vi tar ikke innbytte

Vanskelig å få svar

Årsaken til at resultatene svikter har ikke Tesla noe klart svar på. Men det vises til at fabrikken var stengt i to uker i juli, som en medvirkende forklaring.

Bransjenettstedet Bilnytt, har vært i kontakt med Tesla i Norge for å høre hva som har skjedd. Pål Simonsen uttaler i den forbindelse at han er usikker på når det kommer flere Model S til Norge. 

Bilnytt har også vært innom forhandleren på Skøyen, der det også er vanskelig å få et konkret svar på dette spørsmålet.

På hjemmesiden til Tesla i Norge, står det imidlertid at levering skjer sent i desember.

Les også: - Dette er årets mest spennende bil

Flytter fokus

Men akkurat nå er det nok uansett ikke denne Tesla-modellen flest kunder står i kø for å sikre seg. Etter at nyheten kom om at Model S skulle få 4x4, og kunne leveres med opptil 700 hk, har nemlig fokus blitt flyttet over på denne modellen.

Det bidrar nok til at salgstallene vil bli lavere ut året, mens pågangen på den nye modellen øker.

Den nye modellen, med tilleggsbetegnelsen D, skal etter planen leveres til de første kundene i februar neste år.

Les også: Hjem fra jobben - med hjertet i halsen

Prisene synker

Det er ingen tvil om at mange av de som har bestilt Model S med bakhjulstrekk også ønsker å oppgradere til D-en.

På bruktmarkedet har det nemlig plutselig blitt langt flere modeller å velge mellom - og prisene har begynt å synke. Billigste modell er i skrivende stund lagt ut til 449.000 kroner - og det er totalt 155 biler å velge mellom.

Etterhvert kommer dessuten SUV-en Model X. Denne har det også vært stor interesse for i Norge. Men leveringen har blitt utsatt flere ganger. Og nå er leveringstidspunkt satt til høsten neste år.

Les også: Tesla Model S: Slik så den ut i starten

 

Laster inn forumet...