Volvoen har stått på låven i 30 år

Nå kan klassikeren bli din.

Det er mange som har et veldig bevisst forhold til denne bilen - Volvo PV. Denne har stått lagret på en låve i 30 år - og rullet kun 99.000 kilometer siden den var ny i 1963. Nå skal den selges.
Det er mange som har et veldig bevisst forhold til denne bilen - Volvo PV. Denne har stått lagret på en låve i 30 år - og rullet kun 99.000 kilometer siden den var ny i 1963. Nå skal den selges.

En av Volvos mest ikoniske biler er PV-modellen, som så dagens lys i 1944. Todørsversjonen med de karakteristiske forskjermene ble altså til under andre verdenskrig – da Volvo tenkte at det var behov for en mer kompakt bil som hadde lavt drivstofforbruk. 

Men hvilken suksess de skulle få, var de neppe foreberedt på. 

Og 70 år senere har denne bilen fortsatt en stor tilhengerskare. Derfor er det nok noen som merker seg når det kommer en for salg som har stått lagret 30 år i låven – og selges for 15.000 kroner.

Les også: Svenske bilklassikere som du aldri før har sett dem

Kjent og kjær

PV har et klassisk design. Egentlig var den litt utdatert designmessig allerede da den ble vist første gangen. Men det stoppet ikke kjøpere i hopetall fra å sikre seg bilen.

Den ble et kjent og kjært syn også her i Norge – men etterhvert har det naturlig nok blitt færre å se. Dette var jo en typisk folkebil – og ikke noe folk var spesielt opptatt å bevare med tanke på etterkommerne.

Les også: Turbo-klassikeren fra Volvo

Stått lagret

Men det dukker stadig vekk opp en og annen modell som kan være et godt utgangspunkt for restaurering.

En av dem er bilen vi har funnet i Steinskjer. Denne bilen er et såkalt låvefunn – og har stått lagret uten skilter siden 1985. 1963-modellen har bare gått 99.000 kilometer, og er ifølge annonseteksten fin i patina.

Dessuten starter og går den for egen maskin. Ingen skal si at det ikke ble laget solide motorer den gang da...

Men den er noen timer med innsats unna sin fordoms prakt, for å si det sånn.

Les også: Dette er Volvoen du ikke har hørt om

Mangler noen deler...

Fargekombinasjonen er like klassisk som bilen – sort lakk med interiør i rødt og hvitt. Men det trengs en lakkeringsjobb. Og rust i bagasjerom og dørk må fikses, samt at selger opplyser at overhaling av bremser er på sin plass.

Klikk her for å se hele annonsen

I annonseteksten opplyses også hva som mangler på bilen: Hanskeromlås, radiator, dynamo, ladevippe, girkule og parklysglass foran.

Deler bør ikke være et stort problem, så her står mye og faller på egen innsats.

Les også: Luksus-Volvoen er blitt veteran

Kan ta innbytte

Hvis du har et prosjekt stående i garasjen som du føler for å bytte ut, kan det hende at du kan gjøre en byttehandel. Selger er nemlig åpen for å ta imot en gammel Volvo eller amcar (minst 71 år gamle!), en kjørbar Skoda 1000/1100 eller en Renault Dauphine (1964-69-modell) i innbytte.

PV er en bil for samlere, og de er populære på bruktmarkedet. For øyeblikket ligger det syv av disse til salgs på finn.no – i alle mulige varianter. 

Les også: Hekta på volvo? Møt Magne - har har en unik samling!