Livsfarlig forbikjøring fanget på film

 Per Tharaldsen filmet livsfarlig forbikjøring på E6 i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På E6 nord for Bjerkvik i Nordland ble trailersjåfør Per Tharaldsen plutselig forbikjørt av en Volkswagen Polo.

Tre biler i bredden

Tharaldsen filmet den dramatiske forbikjøringen med et såkalt dashbordkamera. 

– Videoen taler for seg selv. Dette skjedde ved innløpet til en høyresving. Den som kjørte forbi ser jo ingenting foran traileren eller svingen, sier Per Tharaldsen til TV 2. 

– Det kommer to biler i mot. På det verste var det tre biler i bredden, traileren som jeg kjørte og to personbiler, fortsetter trailersjåføren.

Videoen ble filmen den 9. juli i år. Ifølge Tharaldsen var avstanden mellom kjøretøyene så liten at personbilen traff traileren i det den passerte. 

– Personbilen var borti traileren, så den må ha fått skader. Jeg fikk noen riper foran ved forhjulet, men personbilen må ha fått masse skader. Jeg hørte et rabalder da forhjulene kom borti bilsiden, sier han. 

– Flest personbiler

Per Tharaldsen reagerer på at sjåføren satte sitt eget og andres liv i fare. Trailersjåføren tilbakelegger 150 000 kilometer på veien i løpet av året. Dette er ikke første gang han opplever en dramatisk forbikjøring. 

– Man bør ta grep om dette her. Derfor har jeg gått til anskaffelse av kamera, og velger å legge ut videoen. Det er mye fokus på vogntog som tar farlige forbikjøringer, men flesteparten er nok personbiler. Det er i hvert fall den erfaringen som jeg har, sier Tharaldsen.

Utrykningspolitiet (UP) i fylket ønsket ikke å kommentere saken.