STOR STJERNE: Den unge Strømsgodset-spilleren Martin Ødegaard gjester Senkveld denne uka.
STOR STJERNE: Den unge Strømsgodset-spilleren Martin Ødegaard gjester Senkveld denne uka.

Det er én ting fotballstjernen Martin Ødegaard (15) ikke slipper unna

Han er ønsket av jentene og verdens største fotballklubber. Likevel er det visse plikter som fremdeles må gjøres hjemme.

Tidenes yngste spiller i tippeligaen, Martin Ødegaard (15), ble denne måneden historisk da spilte sin første EM-kvalifiseringskamp foran et fullsatt og jublende Ullevål.

Selv ser han tilbake på opplevelsen som veldig spesiell.

– Det var noe jeg hadde drømt om siden jeg var bitte liten, det var helt magisk. Det var utrolig en opplevelse med tre poeng i tillegg, sier han i Senkveld.

Pappa som trener

Oppskriften på suksessen har vært utallige timer på fotballbanen sammen med faren Hans Erik Ødegaard, som også har spilt på Strømsgodset. Faren har vært treneren fra Martin var fem til 13 år.

– Jeg har bodd på fotballbanen, og sovet hjemme. Når jeg ikke har vært hjemme, har jeg vært på banen med kompiser og faren min. Det er utrolig mange timer på løkka. Den ligger 100 meter nede i gata, så det er kort vei, tilføyer han.

Må gjøre husarbeid

Selv om han nå er en etablert spiller på Strømsgodset, bor han fremdeles hjemme hos foreldrene. Til tross for suksessen slipper han ikke helt unna husarbeidet.

– Jeg må hjelpe til med å ta oppvasken og sånne ting. Men nå har jeg begynt å tjene egne penger, så de kan ikke lenger si at jeg skal få penger for å gjøre det, avslører han.

Jenter tar kontakt

Den økende populariteten merker han godt når han er på løkka sammen med småguttene. I tillegg har også jentene fått øynene opp for det unge talentet.

– Jeg merker litt, det skal jeg innrømme. Men ikke noe mer enn før for min del. Det er mest på Instagram og sosiale medier. Noen vil gifte seg, og noen vil tipse om klubb, sier Ødegaard, som medgir at det er litt tidlig med noe giftemål nå.

Smigrende

De største klubbene i verden, som Barcelona, Real Madrid og Manchester United, har også vist sin interesse for tenåringen.

– Det er veldig smigrende og hyggelig. Jeg drømte om det da jeg var mindre, og det er fortsatt en drøm. Det er utrolig stort at de er interesserte, men samtidig er det viktig å huske at det er på Strømsgodset jeg er hos nå, og det er der jeg vil være, for der trives jeg godt.

Han innrømmer at det kiler litt ekstra i magen at så store klubber vil ha ham i sin stall. Likevel tar han oppmerksomheten med fatning.

– Jeg er flink til å holde fokus på de riktige tingene. Det er å trene og prøve å bli en bedre fotballspiller, sier den jordnære 15-åringen.

Se Senkveld på TV 2, fredag kl. 22.15!

Se også Senkveld på TV 2 Sumo (krever innlogging)