Petter Northug har reist hjem fra høydeoppholdet i Val Senales.

Opprinnelig skulle 28-åringen vært én uke til, men sykdom i starten av oppholdet har ført til at Northug har endret planene. 

Etter det TV 2 Sporten kjenner til mener Northug at han ikke følte at han lenger fikk noe noe utbytte av å være høyden.

Petter Northug hadde fått frist fra Skiforbundet med å signere på representasjonsavtalen 1. november.

Fikk utsatt fristen
Men Team Northug har fremdeles ikke kommet til enighet med Skiforbundet. TV 2 Sporten får opplyst at Petter Northug derfor har fått utsatt fristen.

Han må nå svare Skiforbundet innen midnatt lørdag.

Både Petter Northug og Skiforbundet har stilt en rekke krav for å inngå en representasjonsavtale for perioden 1. november 2014 - 30. april 2015. Under denne perioden må Northug innrette seg etter forbundets regler.

Les avtalen Northug må signere på med Skiforbundet her (ekstern lenke)

Uten en avtale på plass kan Northug ikke stille til start i VM, Tour de Ski og verdenscupen. Hvis han nekter å skrive under representasjonsavtalen, kan han fortsatt gå alle nasjonale renn, samt alle internasjonale langløp i Ski Classics-serien.

Partene er uenige om den omstridte klesavtalen Northug har utarbeidet i samarbeid med Coop og Swix.  Northug må velge mellom kleskolleksjonen og deltagelse i Falun-VM.

Friperiode et sentralt punkt
Ifølge Adresseavisen ønsket Petter Northug samtidig en friperiode fra landslaget etter sesongen og frem til 1. mai. Skiforbundet nektet å gi etter for dette.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til er det dette punktet Team Northug reagerer mest på, og det er derfor representasjonsavtalen foreløpig ikke er signert.

Skiforbundets krav om at Northug ikke fikk mulighet til å profilere sin private sponsor Coop i tiden etter sesongslutt og frem til den nye sesongen startet 1. mai er også et av de omstridte temaene i forhandlingene.

Manager Are Sørum Langås har tidligere uttalt til TV 2 at Northug kan tenke seg å gå langløp dersom partene ikke blir enige med Skiforbundet.

– Ja, det gjør det. Det er ikke noe alternativ å legge opp for Petter sin del, og da er absolutt langløps-sirkuset et spennende og godt alternativ, sa Sørum Langås til TV 2 forrige måned.

Petter Northug brøt ut fra landslaget i mai 2013, men ble enig om en representasjonsavtale med skiforbundet som var gjeldende forrige sesong.