TOPPER LISTEN: Manchester Uniteds kjøp av Angel Di Maria. Foto: Scanpix
TOPPER LISTEN: Manchester Uniteds kjøp av Angel Di Maria. Foto: Scanpix

Touré mener Di Maria er sesongens beste kjøp

Manchester City-stjernen Yaya Touré har kåret sommerens fem beste overganger. Sjekk listen og si din mening.

Søndag møtes Manchester City og Manchester United til storkamp på Etihad, og i den anledning har midtbanestjernen Yaya Touré plukket ut det han mener er sesongens beste signeringer i de store ligaene.

Chelseas to stjernekjøp Diego Costa og Cesc Fabregas har herjet for sin nye klubb i sesongstarten, men ingen av dem havner på Manchester City-stjernens topp fem-liste.

To United-kjøp i toppen
To av Manchester United-manager Louis van Gaals signeringer havner imidlertid høyt oppe på Tourés liste.

Angel Di Maria, som Manchester United kjøpte fra Real Madrid for 600 millioner kroner, topper Tourés liste foran James Rodriguez.

– Jeg mener definitivt at kjøpet av Angel Di Maria og James Rodriguez er de beste. James Rodriguez var et fantastisk kjøp av Real Madrid, og det samme var Manchester Uniteds signeringer av Di Maria og Falcao, forteller Touré i forbindelse med sponsorintervju i regi av bilprodusenten Nissan.

Og slår fast:

– Falcao er en fantastisk angriper og det var utrolig at Manchester United klarte å hente ham, fastslår han.

Gammel lagkamerat på tredjeplass
På plassen bak Falcao plasserer Touré sin tidligere lagkamerat Alvaro Negredo, som ble hentet til Valencia på lån i én sesong. Den spanske klubben har sikret seg en opsjon på å kjøpe angriperen, som fikk trøye nummer sju i klubben, for 270 millioner kroner etter ett år.

– Selvsagt har Negredo hatt sine skadeproblemer, men han var briljant for oss forrige sesong og jeg mener Valencia har gjort en strålende signering. Vi synes det var trist at han forlot oss, fordi Alvaro var en av våre beste spisser. Han ville tilbake til sitt hjemland, og vi savner ham her, mener Touré.

Tror Balotelli vil blomstre
Mario Balotelli har fått mye kritikk for sin innsats for Liverpool etter overgangen fra AC Milan. Touré mener imidlertid at den omstridte angriperen fortjener en plass på topp fem-listen.

– På femteplass plasserer jeg en god venn av meg. Mario Balotelli er som en bror for meg. Jeg håper og tror at han vil gjøre det bra i Liverpool, fordi han var involvert i en del problemer de siste årene. Jeg tror at han er blitt mer moden og slipper unna trøbbel denne sesongen, fastslår Manchester Citys midtbanegigant.

Storkampen mellom Manchester City og Manchester United har avspark søndag klokken 14.30, og sendes direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Dette mener Yaya Touré er sesongens beste overganger:

1. Angel Di Maria, Real Madrid til Manchester United
2. James Rodriguez, Monaco til Real Madrid
3. Falcao, Monaco til Manchester United
4. Alvaro Negredo, Manchester City til Valencia
5. Mario Balotelli, AC Milan til Liverpool

DEBATT:
Enig i Tourés vurderinger? Ta debatten i kommentarfeltet under!