– Fantastisk for Tippeligaen

Davy Wathne og Rolf Navarsete ser begge frem til søndagens nedrykksthriller på Brann Stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– For Brann må det være en katastrofe å rykke ned. I hvert fall på kort sikt. For dem må det være en utenkt tanke å spille i 1. divisjon. For oss er det en del av hverdagen, sier tidligere Sogndal-leder Rolf Navarsete.

For Sogndal har ett poeng ned til Brann på tabellen når det gjenstår to serierunder. Lille Sogndal kan altså sende Brann ned i 1. divisjon med seier i Bergen på søndag.

– Brann er en gigant og burde være en selvskreven toppklubb, mens Sogndal på en måte er et heislag. Og så er de jevnbyrdig. Det er en sensasjon, sier Davy Wathne.

Ikke mange hadde trodd Brann skulle ende opp i nedrykksstriden.

– De har malt seg inn i et hjørne. Og nå er de i en desperat situasjon. Det kler en klubb som Brann dårlig, fortsetter Wathne.

Se hele debatten i videovinduet øverst på siden.

– Halve Bergen har bare opplevd Brann i toppen
Wathne tror at Branns tilværelse i toppen av norsk fotball er et kunstig bilde av klubbens egentlige posisjon.

– Halve Bergens befolkning er født etter at Brann rykket opp i 86, og har bare opplevd Brann i toppdivisjonen. Og har opplevd dem ta gull og diverse sølv og bronsemedaljer, forklarer han.

Navarsete gleder seg til søndagens kamp. For ham er det spesielt å komme til storbyen når Brann står i fare for å rykke ned.

– For Tippeligaen er det helt fantastisk at Brann er i den situasjonen de er. Hele byen står i Brann. Det er helt utrolig for Tippeligaen isolert sett. Men skal en se på norsk fotball i forhold til Europa og i forhold til landslaget, så er dette en storby og skal være der oppe. Men det gjør det jo utrolig kjekt for oss å komme hit, smiler han.

– De ser forskjell på en god og en dårlig spiller
Wathne mener Sogndal har mye større kompetanse på ledersiden enn Brann har. Han mener summen av kompetanse ganget med ressurser gir et svar som ligger tett opp til slik lagene ligger på tabellen.

– De kan så mye mer i Sogndal. De er i stand til å se forskjell på en god og en dårlig fotballspiller. Det klarer ikke Roald Bruun-Hanssen og Brann lenger. Etter at Per-Ove Ludvigsen forsvant, så har de bare gjort feilinvesteringer. Også kjøpene fra Sogndal, mener han.

Nå håper han at Brann-trener Rikard Norling klarer å vekke spillerne sine. Og får dem til å innse hva de får være med på i flomlyset på Brann Stadion kommende søndag.

– Det er det Rikard Norling må få inn i Brann-gjengen. Det er et privilegium å få spille sånne kamper som betyr så mye. Tenk alle de som sauser rundt og spiller kamper som ikke betyr noe. Hele Norges oppmerksomhet er rettet mot denne kampen, sier han.

Se hele debatten i videovinduet øverst på siden.