Tesla har satt seg selv på kartet igjen - med nyheten om at Model S kommer med 4x4 og 700 hk. Men foreløpig kan du ikke bytte inn dagens Model S. Den må du selge selv.
Tesla har satt seg selv på kartet igjen - med nyheten om at Model S kommer med 4x4 og 700 hk. Men foreløpig kan du ikke bytte inn dagens Model S. Den må du selge selv.

Tesla: - Nei, vi tar ikke innbytte

Skal du bytte Teslaen din - må du selge den selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For ikke lenge siden kom nyheten om at det snart kommer en ny versjon av elbilen Tesla Model S - med mer utstyr, opptil 700 hk og 4x4. Det er en bil som utvilsomt gir vann i munnen hos tusenvis av nordmenn - både blant helt nye kunder og de som har kjøpt seg en Model S allerede. 

Uansett, så lenge du har bil fra før, er det bare å forberede seg på privat salg. For noe innbytte er nemlig helt uaktuelt ...

Les også: 2.000 kilometer i Tesla Model S - på vinterføre

- Vi tar ikke innbytte

Det har vært praksisen hos Tesla helt siden lanseringen av Model S at de ikke ta biler i innbytte. Skal du ha Tesla, må du kjøpe rent.

Vi tok kontakt med informasjonssjef for Tesla i Skandinavia, Esben Pedersen, for å få vite om det er noen endring i praksisen i forbindelse med at en ny modell er på vei. Det er det ikke.

- Vi tar ikke innbytte, er den korte og helt klare tilbakemeldingen vi får.

Les om Tesla Model S i vår bruktbilguide her

Mange selger privat

Pedersen har imidlertid også bekreftet for broom.no at det er planlagt en løsning på dette på sikt.

Det kan være smart - for terskelen er jo ganske høy for enkelte for å selge bilen privat.

Men at mange av Tesla-eierne er villige til å prøve, viser antallet biler som nå ligger til salgs på bruktmarkedet. Her var økningen eksplosiv etter at 4x4-nyheten ble sluppet for noen uker siden. 

I skrivende stund ligger 160 biler for salg, og prisene starter på 499.000 kroner.

Les også: Stjele denne? Det er neppe smart

Model X

Tesla har så langt i år solgt mellom 3.600 og 4.000 biler i Norge. Det er imponerende høyt tall - med tanke på at bilmerket fortsatt er svært ungt og har lite historikk å slå i bordet med.

Men interessen er skyhøy også for den nye modellen - og mange vil nok sikre seg Model S med 4x4 før dagens elbil-fordeler eventuelt endres på. Det tilsier at salgstallene kan bli gode også neste år.

I tillegg er det mange nordmenn som fra før har reservert Model X - den kommende SUV-en fra Tesla. Den er det imidlertid vanskelig å få noen konkret leveringstidspunkt på. Det siste vi har hørt er levering over sommerferien neste år.

Les også: Gir full støtte til statens "millionsponsing" av luksusbil

Informasjonssjef for Tesla i Skandinavia, Esben Pedersen, sier at det foreløpig ikke er aktuelt å ta biler i innbytte.
Informasjonssjef for Tesla i Skandinavia, Esben Pedersen, sier at det foreløpig ikke er aktuelt å ta biler i innbytte.