TRAVEL DAG: Mark Clattenburg måtte skyndte seg til Ed Sheeran-konsert etter lørdagens kamp mellom WBA og Crystal Palace.  AFP PHOTO / OLI SCARFF
TRAVEL DAG: Mark Clattenburg måtte skyndte seg til Ed Sheeran-konsert etter lørdagens kamp mellom WBA og Crystal Palace. AFP PHOTO / OLI SCARFF

Premier League-dommer dro på konsert – ble suspendert

Ed Sheeran-konserten ble for fristende for Mark Clattenburg.

Mark Clattenburg dømte oppgjøret mellom West Bromwich og Crystal Palace i helgen. Clattenburg hadde ingen spesielt god dag på jobben. Det var kanskje fordi han allerede hadde lørdagens Ed Sheeran-konsert i Newcastle i tankene.

Kjøreturen fra West Bromwich til Newcastle tar ca. tre og en halv time. Kampen mellom WBA og Palace var ferdig klokken 17.00 lokal tid. Konserten begynte 19.30 lokal tid.

Solostuntet har gjort at Clattenburg har havnet i trøbbel med Premier League. Det er nemlig en regel som krever at dommere og assistentdommere kjører til og fra kamper sammen. Tanken er at det skal sikre dommernes integritet, i tillegg til sikkerhetsmessige grunner. Clattenburg får derfor ikke lov til å dømme i helgens Premier League-runde, skriver Daily Mail.

Men ikke nok med det: Da Clattenburg kastet seg bak rattet for å rekke konserten snakket han med Palace-manager Neil Warnock. Også det er et brudd på Premier League-reglene.

Warnock var frustrert fordi Wilfried Zaha ikke fikk straffespark, og han var også frustrert over situasjonen der keeper Julian Speroni ble skadet i duell med Craig Dawson. Det ble mål i etterkant av duellen, og Speroni måtte byttes ut.

Det er ikke første gang Clattenburg blir suspendert. Han fikk ikke dømme på åtte måneder på grunn av en etterforskning rundt hans privatliv og business-gjeld.

I 2012 klaget Chelsea Clattenburg inn for Det engelske fotballforbundet etter et oppgjør mot Manchester United på Stamford Bridge. Ifølge engelske aviser skal dommeren ha kommet med en rasistisk bemerkning til John Obi Mikel, og å ha kalt en annen spiller for «en spansk f****».