City på hodet ut mot reservepregede Newcastle

– Da vi så lagene før kampen... Hvem i helsike hadde trodd at Newcastle skulle vinne?

Manchester City-Newcastle 0-2

Et tilnærmet toppet Manchester City mot et betydelig redusert Newcastle-lag. På Etihad.

Kun de aller dristigste ville ha satt penger på Newcastle-seier i ligacupens fjerde runde onsdag kveld, men de som gjorde det angrer neppe nå.

Mål av 18-årige Rolando Aarons og Moussa Sissoko, et i hver omgang, sørget nemlig for at Alan Pardews mannskap tok en høyst overraskende seier borte mot City.

– Helt eventyrlig fantastisk
Det var første Newcastle-seier mot City på 18 forsøk. De foregående 17 hadde resultert i 15 City-seire og to uavgjort.

Et blekt City-lag røk derfor ut av ligacupen, mens Newcastle nå, mot alle odds, kan forberede seg på kvartfinale. 

– Jeg er like overrasket som tusenvis av andre. Det er vanskelig å sette dette i perspektiv, men for meg er dette helt eventyrlig fantastisk. Dette er en lagseier uten sidestykke - de ofrer absolutt alt. Dette gleder meg enormt. De var så til de grader «underdogs». Da vi så på startelleverne til lagene... Hvem i helsike hadde trodd at Newcastle skulle vinne?, sa en lettere sjokkert Claus Lundekvam i TV 2s studio.

Aarons var, ikke overraskende, mannen alle ville prate med etter kampen, og unggutten var synlig tilfreds da han møtte pressen. 

– Jeg er selvsagt veldig glad for at vi er videre i turneringen, og jeg er enda gladere for at jeg fikset det første målet... Dette er bare utrolig. Jeg har vært ute med skade i over seks uker, og dette er alt jeg har tenkt på, sa 18-åringen.

Kvartfinalene ble trukket like etter kampslutt, og Newcastle kommer ikke til å få en enkel oppgave i neste runde heller. Da venter Tottenham borte, som onsdag kveld tok seg forbi Brighton. 

Chelsea møter Derby på bortebane, mens overraskelseslaget Bournemouth tar imot Liverpoool. Southampton, som slo Stoke 3-2 borte, gjester Sheffield United.

Fernandinho-tabbe ga Newcastle drømmestart
Kampen fikk en start som få eller ingen hadde sett for seg.

Alan Pardew, tro mot eier Mike Ashleys filosofi om ikke å prioritere cup-turneringer, gjorde hele seks forandringer fra laget som spilte mot Tottenham i helgen. Ut gikk blant andre Tim Krul og Ayoze Pérez, og inn kom unge håpefulle som Adam Armstrong og Aarons.

City, på sin side, valgte å stille med et mer enn slagkraftig lag, noe som må ha gjort selv de mest positivt innstilte Magpies-fans noe skeptiske. 

Det overrasket derfor de fleste da Newcastle gikk opp i en tidlig ledelse. 

En uoppmerksom Fernandinho mistet ballen langt inne på egen banehalvdel etter bare drøye fem minutters spill, noe som resulterte i at Aarons fikk muligheten fra skrått hold inne i 16-meteren.

Kald som få satte han ballen mellom bena på Willy Caballero i City-buret og i mål, og angriperen, i sin første kamp tilbake etter et to måneder langt skadeopphold, gjorde Etihad musestille. 

– Det er godt gjort, og det er akkurat det kampen trengte, kom det fra TV 2-kommentator Jørn Sundby.

Stang ut for City (og Coloccini)
For den nøytrale tilskuer var en tidlig Newcastle-ledelse ideelt, men det meste handlet naturligvis om hjemmelaget i de påfølgende minuttene.

Etter knappe 20 minutter burde det ha stått 1-1. Stevan Jovetic møter Samir Nasris innlegg og får to sjanser fra kloss hold, men bortelaget slipper unna med skrekken.

Det gjorde de også til gangs seks minutter senere.

Fabricio Coloccini får foten på et lavt Kolarov-innlegg fra siden, men holder på spektakulært vis på å styre ballen inn i lengste hjørnet. Rob Elliott i Newcastle-målet er sjanseløs, men blir, heldigvis for Coloccini, reddet av stangen.

Det var imidlertid ikke bare enveistrafikk på Etihad. Etter drøye halvtimen var Paul Dummett nære på å doble Newcastles ledelse på en corner, og Armstrong kunne fort ha sendt bortelaget til pause med 2-0 da han på overtid i førsteomgang kom noen tideler av et sekund for sent til å sette Daryl Janmaats innlegg i mål.

Sissoko straffet tamme City
De som hadde ventet seg et City-stormløp fra første sekund i andre omgang, fikk ikke det de hadde sett for seg.

Bortelaget kom faktisk til den første brukbare sjansen, men Gabriel Obertan ble korrekt avblåst for offside like før han banket ballen i nettaket. 

Etter halvspilt omgang ville samme mann ha straffe da Kolarov la ham i bakken på kanten av 16-meteren, men dommer Stuart Attwell lot, til tross for store protester fra de i hvitt og svart, spillet gå.

Hjemmelaget slet med å skape noe som minnet om sjanser, og det var langt fra ufortjent da Sissoko så doblet bortelagets ledelse. 

Med et kvarter igjen å spille tok franskmannen seg forbi landsmann Bacary Sagna og inn i 16-meteren, og hadde deretter små problemer med å sende ballen forbi Caballero. 0-2, og sensasjonen nærmet seg.

Sjansesløseri
Først etter at Newcastle gikk opp i 2-0, begynte City å komme til store sjanser.

Først var det Edin Dzeko som fikk avslutningen sin stoppet på streken av en heroisk Ryan Taylor, før innbytter Jesús Navas presterte å sette ballen utenfor stengene fra ti meter like etter.

Nærmere kom ikke hjemmelaget en redusering, og Pardews elever er derfor klare for kvartfinalene på Citys bekostning.