SLÅR TILBAKE: Jim Solbakken fnyser av påstandene i fotballbladet Josimar. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Jim Solbakken fnyser av påstandene i fotballbladet Josimar. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

Solskjærs agent varsler søksmål mot Josimar etter påstander om juks

Fotballagent Jim Solbakken tilbakeviser de sterke anklagene mot ham i bladet Josimar.

Magasinet hevder at Solbakken har brutt regelverket eller opptrådt klanderverdig i forbindelse med flere overganger.

Det er spesielt Mame Biram Dioufs overgang til Manchester United det rettes fokus mo i  en 17 siders artikkel i Josimar.

På begge sider av bordet?
Solbakken beskyldes for å ha representert både Molde og Diouf i forhandlingene med United, noe NFF også gransket. Solbakken avviste det overfor Dagbladet etter at overgangen var gjennomført, men Josimar hevder å ha flere kilder på at Solbakken altså skal ha representert både klubb og spiller.

Agenten har en hel armada av norske spillere i sin stall. Han slo gjennom da han startet som rådgiver for vennen Ole Gunnar Solskjær.

Solbakken lar seg ikke slå ut av artikkelen i Josimar. Bladet kommer i salg denne uka.

– Det er ikke ubehagelig i det hele tatt. Jeg sover fryktelig godt hver eneste natt. Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, 100 prosent god samvittighet for det jeg gjør, sier Solbakken til Nettavisen.

sent som 15. juli 2009 kunne TV 2 Sporten fortelle at «Dioufs agent Jim Solbakken» bekreftet at det var satt i gang forhandlinger med Groningen. To dager senere bekreftet Sir Alex Ferguson at Manchester United hadde kjøpt Mame Biram Diouf fra Molde, skriver Nettavisen:

Slik forklarer Solbakken dette:

– Jeg har aldri forhandlet på vegne av Diouf. Jeg forhandlet på vegne av Molde. Når jeg jobber for en klubb med å selge en spiller, må jeg selvfølgelig nevne spilleren. Avtalen ligger hos forbundet. NFF har etter påtrykk fra media sett på saken og har funnet at alt har foregått etter regelverket i alle overgangene, inkludert den her, sier Solbakken til Nettavisen.

Varsler søksmål
Overfor VG varsler agenten at han vurderer søksmål mot Josimar.

– Jeg kan ikke bare la dette ligge. Jeg har som sagt ikke lest artikkelen. Jeg har spurt om å få lese den, men det har jeg ikke fått. Det eneste jeg har snakket med Josimar om skjedde i en ti minutter lang telefonsamtale. Jeg tilbød dem fullt innsyn i regnskap og korrespondanser, men det var de ikke interessert i å høre på, sier Solbakken.

Redaksjonsansvarlig i Josimar, Håvard Melnæs, mener fotballmagasinet har alt på det rene.

– Agent Solbakken opererer i strid med NFFs eget regelverk - tilsynelatende helt uten konsekvenser. En eventuell rettssak tar vi med knusende ro, fastslår han.

– Så ingenting galt
Norges fotballforbund (NFF) sier at det er ingenting i dokumentene NFF har mottatt i forbindelse med Dioufs overgang i 2009 som indikerer at Solbakken representere flere parter.

– NFF mottok overgangspapirene etter Dioufs overgang til Manchester United i 2009. Dokumentene omfatter en representasjonsavtale mellom Molde FK og Solbakken, men ingen indikasjoner på at Solbakken representerte andre parter i forbindelse med overgangen, skriver fungerende kommunikasjonsdirektør Yngve Haavik i en epost til VG.

(©NTB/TV 2 Sporten)