VALGETS KVAL: Martin Ødegaard har nok av tilbud å vurdere når han en gang bestemmer for å flytte på seg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
VALGETS KVAL: Martin Ødegaard har nok av tilbud å vurdere når han en gang bestemmer for å flytte på seg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

– Ødegaard har fått tilbud om Ajax-besøk

Respektert nederlandsk journalist hevder 15-åringen «forventes» i Amsterdam før jul.

Det var i slutten av forrige uke at Ajax-manager Frank de Boer avslørte overfor VG at han er interessert i å hente Martin Ødegaard til den nederlandske storklubben. 

Ifølge de Boer så «bør Martin velge Ajax».

– Her vil en spiller som ham få sjansen. Velger han et annet sted, som England, vil han ikke få mange muligheter. Hos oss kan han få prøve seg på førstelaget, sa han til avisen.

Nå kan TV 2 fortelle at interessen fra Ajax begynner å bli håndfast.

Fotballsjefen i den store nederlandske avisen De Telegraaf, Valentijn Driessen, kan nemlig avsløre at Ødegaard har blitt invitert til Ajax før jul «for å se på forholdene».

 - Ajax er absolutt interesserte. Ødegaard har fått tilbud om å besøke dem i løpet av november-desember. Ajax forventer også at han vil komme for å se på forholdene, sier Driessen til TV 2.

Det ble i slutten av forrige uke meldt at Ødegaard senior, Hans Erik Ødegaard, hadde tatt seg en tur til Barcelona og Camp Nou for å sjekke forholdene i den katalanske storklubben, og det ventes nå at han og/eller sønnen tar en lignende tur til Nederland.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Hans Erik Ødegaard onsdag ettermiddag.

Ajax er en klubb som er viden kjent for sitt talentarbeid, og de Boer mener at nettopp det bør veie tungt når Ødegaard skal bestemme seg for hvem som blir hans neste arbeidsgiver.

– I Madrid venter de ikke på en gutt som ham. Der blir han kanskje sendt på lån og det vil ta lang tid før han eventuelt får prøve seg. Om jeg var ham ville jeg valgt Ajax på grunn av det gode akademiet og at han kan ta neste skritt her. Kanskje blir han klar for større oppgaver allerede som 20-21-åring, sa Ajax-manageren i intervjuet med VG.

Når Ødegaard eventuelt skulle bytte klubb, har ikke blitt bestemt. 15-åringen er knyttet til Strømsgodset ut 2015-sesongen.