UTESTENGT: En FA-leder er utestengt fra fotballbanen i fire måneder etter å ha kommet med diskriminerende uttalelser til en kvinnelig fotballdommer. (Illustrasjonsfoto AP Photo/Dave Thompson)
UTESTENGT: En FA-leder er utestengt fra fotballbanen i fire måneder etter å ha kommet med diskriminerende uttalelser til en kvinnelig fotballdommer. (Illustrasjonsfoto AP Photo/Dave Thompson)

FA-leder: – Kvinner hører hjemme på et kjøkken, og ikke på en fotballbane

En leder i Det engelske fotballforbundet (FA) er utestengt i fire måneder etter diskriminerende uttalelser.

Den lokale visepresidenten John Cummings i Northumberland fotballkrets er suspendert fra all fotball i fire måneder etter å ha kommet med nedsettende kommentarer til en kvinnelig fotballdommer, melder BBC.

Cummings skal ha kommet med kommentarene til Lucy May, som er ansvarlig for dommerutvikling i distriktet, under et workshop i regi av Det engelske fotballforbundet (FA) i mars.

Anmeldt til FA
Etter at May skal ha spurt Cummings om å få dømme en kamp i North East Sunday League, reagerte FA-lederen med sinne.

– Jeg har ikke noe i mot deg personlig, men så lenge jeg lever vil en kvinnelig dommer aldri få ansvaret i min liga, skal Cummings ha sagt, før han slo fast:

– En kvinne hører hjemme på et kjøkken, og ikke på en fotballbane, skriver BBC.

Etter uttalelsene anmeldte May Cummings til FAs etiske komité.

Cummings skal først ha nektet å ha kommet med uttalelsene til den kvinnelige dommeren, men etter en stund innrømmet å ha kommet med uttalelsene som en spøk.

Stuart Ripley ledet etterforskningen
Et uavhengig panel ledet av advokat og tidligere Blackburn Rovers-spiller Stuart Ripley konkluderte imidlertid med at Cummings var skyldig i å ha brutt FA regelverk relatert til fornærmende og diskriminerende språk, og suspenderte fotballlederen fra all fotballaktivitet i fire måneder.

Han ble samtidig bøtelagt med 2500 kroner og må gjennom et behandlingsprogram før han kan returnere til sin posisjon som visepresident i Northumberland fotballkrets.

Northumberland FAs leder, Clive Oliver, har foreløpig avslått å kommentere saken før resultatet av en eventuell anke av Cummings straff foreligger.