NY VIDEO: Terrororganisasjonen Den islamske staten har publisert en ny video med det britiske gisselet John Cantlie.
NY VIDEO: Terrororganisasjonen Den islamske staten har publisert en ny video med det britiske gisselet John Cantlie.

Ny IS-video viser britisk gissel i Kobani

Terrororganisasjonen IS har publisert en ny video av den britiske journalisten John Cantlie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) har publisert en ny video av det britiske gisselet John Cantlie. Videoen er tatt opp i den syriske grensebyen Kobani, melder BBC.

I likhet med i tidligere gisselvideoer fra IS, snakker Cantlie tydelig fra et manus i den fem minutter og 32 sekunder lange videoen.

I syrisk grenseby

Journalisten refererer til kampene som har vært i grensebyen de siste ukene, blant annet et luftangrep fra amerikanske styrker. Omgivelsene i videoen levner ingen tvil om at briten befinner seg i den syriske byen, som har vært vitne til store kamper mellom kurdiske styrker og terrororganisasjonen.

– Man kan tydelig høre lyden av skudd som et resultat av disse operasjonene, sier Cantlie i videoen og fortsetter:

– I motsetning til hva vestlige medier vil ha dere til å tro, så er ikke ikke denne kampen over enda. Den er nesten over. Som dere kan høre er det veldig stille, bare lyden av noen få skudd av og til, sier han. 

Faren døde

Den 18. september ble det offentliggjort en video av Cantlie sittende i oransje klær i et mørkt rom.

– Det ser ut som jeg er oppgitt av min regjering og min skjebne ligger nå i hendene på Den islamske stat, jeg har derfor ingenting å tape, sier han i videoen.

I etterkant ba Cantlies far, Paul, IS om å slippe sønnen fri. Fra sykesengen kom den kreftsyke mannen med en appell.

– Til dere som holder John fanget: Dere må vite at han er et godt menneske. Han ville bare hjelpe det syriske folk og jeg ber på det aller helligste om at dere vil hjelpe oss med å få ham hjem til dem han elsker og til de som elsker ham, sa faren i videoen.

For en uke siden døde den 81 år gamle mannen på sykesengen.

43-åringen har blitt holdt fanget siden han ble bortført av islamistiske ekstremister like etter å ha krysset grensen til Syria i 2012.