IKKE FULLT SÅ HJERTELIG:  Christian Ringnes, Gunhild Melhus og Petter Stordalen i 2009, da forholdet fortsatt var godt mellom dem. Her er de på åpningen av Folketeateret i Oslo.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
IKKE FULLT SÅ HJERTELIG:  Christian Ringnes, Gunhild Melhus og Petter Stordalen i 2009, da forholdet fortsatt var godt mellom dem. Her er de på åpningen av Folketeateret i Oslo.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Ringnes krever 1,6 milliarder av Stordalen 

De to rikingene er i en bitter strid om store penger. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Milliardkravet kommer gjennom en forliksklage, og blir avslørt i en biografi om Petter Stordalen skrevet av Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum.

Leide hoteller

Kravet har bakgrunn i en leieavtale Stordalen hadde i Danmark. Stordalen og Choice-kjeden leide hoteller av blant andre Ringnes, og kontrakten skulle løpe i 20 år. Da hotelldriften ikke gikk så bra ville Stordalen ut.

Ifølge boken skal han da ha tappet det opprinnelige Choice-selskapet for store verdier. Deretter ble selskapet solgt, og selskapet som var kjøper, gikk konkurs. 

Ringnes tapte store penger

Det er dette kjøpet Christian Ringnes skal ha tapt store penger på. Bostyret i selskapet som gikk konkurs har gjennom en forliksklage stevnet hele det daværende styret i Choice for 1568 millioner kroner, altså nærmere 1, 6 milliarder kroner. Forliksklagen ble skrevet 4. mars i år, ifølge Gunnar Stavrums biografi. 

Ettersom Petter Stordalens kone Gunnhild også satt i dette styret er hun trukket inn i saken, og er blant dem som holdes ansvarlig for det store beløpet Ringnes mener han har tapt. 

Ikke første konflikt

Et av kapitlene i biografien om Stordalen har fått tittelen «Ringreven Ringnes». Her beskrives forholdet mellom Ringnes og Stordalen helt tilbake til 1990-tallet. Den gang var Ringnes erfaren i forretningslivet, og den unge Stordalen trengte en «beskytter».

Men allerede da var det maktkamp mellom de to, og da Ringnes sitt selskap Eiendomsspar i 1999 var nær ved å kjøpe opp Choice mot Stordalens vilje, var forholdet på bristepunktet: 

«Choice var i ferd med å bli raidet (...) Petter var desperat.  

Stordalen skal ha følt seg dolket i ryggen av sin venn Ringnes. Men overfor media holdt han masken.»

Går ut over vennskapet

Stordalen og Ringnes har tidligere hatt et meget godt forhold, og har blant annet deltatt i hverandres festligheter og jubileer. Etter at denne konflikten eskalerte skal forholdet ha kjølnet betraktelig, selv om de fortsatt omgås privat.

Blant annet var ekteparet Stordalen gjest i Ringnes' 60-årsdag, og Ringnes deltar på Stordalens årlige temafester.