Stjernen ydmyket på hjemmebane av serielederen

Serieleder Stavanger lot Stjernen få unngjelde i søndagens eliteserierunde ishockey. Fredrikstad-lag gikk på en 1-8-smell hjemme i Stjernehallen.

TOMÅLSSCORER: Nick Plastino og Oilers ydmyket Stjernen. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TOMÅLSSCORER: Nick Plastino og Oilers ydmyket Stjernen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Petter Thoresens mannskap viste både godt spill og god effektivitet. Det var ikke bare laget mange gode utlendinger som kom til mål, men også mange av lagerets norske spillere bidro i målprotokollen.

Stavanger leder etter at 14 serierunder er unnagjort fem poeng foran Sparta Sarpsborg. Lørenskog følger på tredjeplass.

Frisk Asker viste med borteseieren mot Storhamar i Hamar OL-amfi at laget neppe blir noen kasteball denne sesongen. Det endte 2-1 etter at gjestene fra Asker tok føringen 1-0 i 1. periode. Hamar-laget slo tilbake med midtperiodens eneste scoring, men snaut tre minutter før slutt kom avgjørelsen.

Det nevnes ofte at Stavangers har gjort mange gode innkjøp av utenlandske spillere. Også Frisk Askers transatlantiske innslag har vært gode bidragsytere ute på isen. Søndag sto Denny Kearney og Mike Matczak for målene.

I Oslo-derbyet mellom Vålerenga og Manglerud Star tok «storebror» med seg alle poengene med 5-2-seier. Unge, lovende Jørgen Karterud var tilbake etter en skade og sto for to av målene, mens også Brian Ihnacak hadde to fulltreffere. (©NTB)