Politiet vurderer Shilan-saken på nytt

Politiet i Hordaland besluttet søndag å gjennomgå Shilan-saken på nytt. 

FUNNET DØD: Politikeren Shilan Shorsh ble funnet død etter en brann. Politiet vil gå gjennom saken på nytt. Foto: Vidar Langeland, Bergensavisen (BA)
FUNNET DØD: Politikeren Shilan Shorsh ble funnet død etter en brann. Politiet vil gå gjennom saken på nytt. Foto: Vidar Langeland, Bergensavisen (BA)

Politimester Geir Gudmundsen åpner for at etterforskningen kan bli gjenopptatt.

– I samråd med førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen har vi bestemt oss for å gjennomgå saken på nytt. Deretter vil saken bli sendt til vurdering hos Hordaland statsadvokatembeter, sier Gudmundsen til NTB.

Medieomtale

Det er i hovedsak medieoppmerksomheten om Shilan-saken som gjør at politiet vil gjøre en ny vurdering av saken.

– Når det først blir snakk om politiets avgjørelser er riktige, vil vi forsikre oss om at folk har tiltro til at det blir tatt rette avgjørelser, sier politimester Geir Gudmundsen til TV 2.

Han beskriver beslutningen som en ekstra kvalitetssikring, men sier politiet ikke har nye opplysninger som taler for å gjenåpne etterforskningen.

– Medieomtalen de siste dagene er eneste grunnen. Etter det som er kommet frem i Monika-saken, ønsker vi å sikre at folk har tiltro til at vi kan ta en ny gjennomgang, sier Gudmundsen. 

Døde i brann

Den 39 år gamle SV-politikeren og kvinneaktivisten Shilan Shorsh ble funnet død etter en påsatt brann 18. mai i fjor.

Saken ble henlagt av politiet 17. desember. (NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2